20.04.2024 14:42 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Покращення. Валютні перекази по Україні відтепер будуть тільки в гривні

Банківські перекази в іноземній валюті на адресу іншої особи в межах України будуть зараховуватися на рахунки одержувачів у гривневому еквіваленті.

Це передбачається постановою НБУ від 16 вересня 2013 року №365 «Про порядок надходження коштів в іноземній валюті на поточні рахунки фізичних осіб в межах України», повідомляє прес-служба регулятора.

За словами заступника директора Департаменту методології грошово-кредитної політики Людмила Чепіноги, такі кроки сприяють посиленню довіри до гривні.

Відповідною постановою установлено, що надходження коштів в іноземній валюті в межах України на поточний рахунок в іноземній валюті фізичної особи (резидента або нерезидента) здійснюється шляхом переказу коштів в іноземній валюті з іншого власного рахунку або шляхом унесення готівки власником рахунку.

Унесення готівкової іноземної валюти на поточний рахунок фізичної особи-нерезидента будуть здійснюватися на підставі документів, що підтверджують джерела походження.

Можливість зарахування інших надходжень в іноземній валюті в межах України, передбачених законодавством України, на поточний рахунок в іноземній валюті фізичної особи (резидента або нерезидента) не передбачена.

Зазначена вимога не буде поширюватися на операції:

— із зарахування процентів, нарахованих за залишком коштів на власному поточному або вкладному (депозитному) рахунках;

— з казначейськими зобов'язаннями України та облігаціями внутрішньої державної позики;

— з купівлі-продажу, обміну (конвертації) іноземної валюти у випадках, установлених законодавством України та нормативно-правовими актами НБУ;

— з валютою, одержаною в порядку спадкування;

— за договорами дарування;

— з повернення коштів (помилково перерахованих або надмірно сплачених).

«Таким чином, зазначені норми жодним чином не обмежують фізичних осіб у розпорядженні власними коштами в іноземній валюті», — наголошує Чепінога.

Крім того, вона наголосила, що громадяни як і раніше можуть уносити готівкові кошти на валютний рахунок іншої фізичної особи за наявності наданої в установленому порядку довіреності від цієї особи.

Також дозволяється переказувати в межах України свої кошти в іноземній валюті на адресу іншої фізичної особи. Утім, зарахування таких коштів буде здійснюватися адресату на банківський рахунок у національній грошовій одиниці в еквіваленті.

Постанова зареєстрована Міністерством юстиції і набуває чинності з моменту її опублікування.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-09-2013 23:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100