26.04.2024 18:42 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Депутат-регіонал Віталій Підопригора вимагає 100 тисяч гривень від газети «Наша Дружківка»

Ініціативна група мешканців Дружківки заявляє про тиск на журналістів і громадських активістів, які домагалися скасування підвищення комунальних тарифів у місті.

Після того, як у «тарифний конфлікт» втрутився голова Донецької ОДА Андрій Шишацький і зобов'язав членів виконкому знизити тарифи, пресинг з боку місцевої влади тільки посилився.

Так, на минулому тижні стало відомо про те, що керівник підприємства «ПЖРП», яке обслуговує житловий фонд міста, депутат міськради від партії регіонів Віталій Підопригора подав до суду на газету «Наша Дружківка». Позивач вимагає розмістити спростування інформації про примус працівників підприємства до участі в мітингу проти зниження тарифів, а також інші відомості про діяльність підприємства.

Моральний збиток від цих публікацій Подопригора оцінює в 100 000 гривень.

Редактор газети «Наша Дружківка» Євген Фіалко вважає позовні претензії надуманими і стверджує, що готовий доводити свою правоту в суді. Він нагадав, що після критичних публікацій газету заборонили продавати на ринках міста. Тепер, на думку редактора, Віталій Підопригора й ті, хто за ним стоять, мають на меті закрити і знищити незалежне видання.

Тиск відчувають не тільки журналісти, але й учасники ініціативної групи за скасування завищених тарифів. Слюсар-складальник ПАТ «Грета» Сергій Захаров дізнався про те, що він потрапляє під скорочення. Начальник цеху повідомив Сергію, що якби його мати, Любов Захарова, не брала участь в ініціативній групі, то таких проблем би не було. Варто відзначити, що на утриманні у Сергія Захарова — дружина і дворічна дитина.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-09-2013 9:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100