25.04.2024 09:17 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Донецького журналіста Олексія Мацуку продовжують залякувати. Фото

У Донецьку невідомі зробили напис на дверях квартири сусіда головного редактора «Новостей Донбасса» Олексія Мацуки, адресований останньому.

Про це повідомляє сайт «Інституту масової інформації» з посиланням на журналіста.

Червоною фарбою невідомі написали: «Леша Мацука, я тебя люблю».

 

 

На своїй сторінці у Facebook Мацука написав: "Встаю зранку, а на дверях таке! Це частина спланованої кампанії по цькуванню мене і видання. «Б'є, значить любить!».

В коментарі ІМІ він також повідомив, що до його будинку приїжджали представники міліції та прокуратури.

Відкрито кримінальне провадження за статтею «хуліганство».

Незалежна медіапрофспілка України вимагає від правоохоронних органів розкрити і попередити злочинні прояви проти журналістів на Донеччині та надати Мацуці державну охорону.

У заяві медіапрофспілки наголошується: «Моральний тиск і втручання в приватне життя здійснюється за повного потурання правоохоронних органів Донецької області, адже попри порушені дві карні справи це жодним чином не зупиняє та не стримує зловмисників, засоби яких стають все брутальнішими, відвертішими та цинічнішими».

«Нагадуємо, що в українській історії траплялися випадки, коли стеження за журналістом закінчувалося трагічно. Ці випадки стали ганьбою для України, знеславили її в усьому світі», — заявили у профспілці.

Донецький губернатор Андрій Шишацький пообіцяв взяти ситуацію під особистий контроль.

24 вересня 2013 року троє невідомих чоловіків намагалися вдертися до офісу інтернет-видання «Новости Донбасса».

16 вересня Олексій Мацука повідомив, що за ним та його колегою Віталієм Сизовим невідомі особи ведуть стеження. За цим фактом міліція проводить досудове слідство.

За його словами, стеження за ними почалося з кінця серпня — відтоді, коли вони почали писати розслідувальні матеріали, зокрема про корупцію в органах влади.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-09-2013 16:38 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100