29.03.2024 07:07 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Журналістські профспілки засудили брутальність мера Кременчука Олега Бабаєва

Національна спілка журналістів України і Незалежна медіа-профспілка України ухвалили заяву щодо брутального поводження міської влади Кременчука щодо журналістів.

В ній відзначається, що у Кременчуці на апаратній нараді у міськвиконкомі міський голова Олег Бабаєв вдався до брутальної лайки і погроз на адресу представників трьох кременчуцьких засобів масової інформації – газет «Програма Плюс», «Кременчуцький Телеграф» та телекомпанії «Візит», тому що на його погляд, журналісти «не так» висвітлювали події зі святкування Дня міста. Це – не перший випадок, коли міська влада Кременчука втручається у професійну діяльність журналістів.

Така поведінка з боку чиновників найвищого рангу місцевого самоврядування є неприпустимою ні з точки зору етики державного службовця, ні з точки зору законодавства, яке передбачає кримінальну відповідальність за переслідування журналіста.

Всупереч міжнародним зобов`язанням України щодо забезпечення свободи діяльності журналістів та засобів масової інформації, міська влада Кременчука вперто продовжує порушувати права журналістів та виявляє намір повністю контролювати інформаційний простір у місті.

Варто нагадати, що в той час, як Верховна рада України ухвалює закон про роздержавлення комунальних засобів масової інформації, в Кременчуці навпаки за ініціативи міського голови відбувається спроба відібрати приватну телекомпанію «Візит» у власників і передати її в комунальну власність. Попри заяви власника «Візиту» про фальсифікацію документів, Автозаводський суд виносить суперечливі рішення й існує реальна загроза того, що саме в Кременчуці виникне прецедент, коли телекомпанія, опозиційна до влади, буде знищена з допомогою суду.

Національна спілка журналістів і Незалежна медіа-профспілка вживатимуть правових і політичних заходів для того, щоб міська влади в Кременчуці припинила незаконний тиск на засоби масової інформації і увійшла в стосунках з журналістами у правове русло.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-10-2013 9:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100