20.04.2024 14:39 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Євромайдан Фюле — Януковичу: Угода з ЄС — не конкурс краси, хто більше заплатить

Непідписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС на саміті у Вільнюсі не стане кінцем світу. Про це сказав єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле в інтерв’ю Эхо Москвы.

«Якщо не відбудеться (підписання угоди – Ред.), звичайно це не буде кінець світу. Ми будемо шкодувати про те, що упущена можливість використати саміт Східного партнерства і що не будуть використані громадянами України позитивні сторони цієї угоди. Але ми будемо продовжувати співпрацювати з Україною для того, щоб переконатися в тому, що вся та робота, яка була зроблена за останні роки і яка була інвестована в угоду про асоціацію, не пропаде», — заявив Фюле.

За його словами, ЄС також використає цей час для того, щоб роз'яснити питання вартості витрат цієї угоди. «Там є багато неправильного тлумачення. Невірної інформації», — сказав він.

«Я думаю, що було б дуже неправильно вважати, що угода про асоціацію розглядалась би як конкурс краси, хто більше заплатить Україні. Угода про асоціацію, звичайно, дасть ще одну важливу можливість Україні отримати гранти і позики. Адже ЄС це найбільший донор щодо України, в той же час ми будемо зосереджувати увагу на короткострокових і довгострокових позитивних сторонах такої угоди», — сказав Фюле.

Серед короткострокових вигод єврокомісар назвав насамперед тимчасове застосування угоди. «Експортери України заощадять близько 500 мільйонів євро в імпортних митах. У довгостроковому плані 7-10 років збільшення ВВП України передбачається на 6%. Крім того, рівень інвестицій з усіх країн світу в міру того, як країни і компанії будуть більш зацікавлені в країні , яка зміцнює верховенство закону і зміцнює боротьбу з корупцією і створює хороше середовище для інвестицій. Тому список позитивних сторін дуже довгий. Адже це не зупиняється на кордоні Росії і України», — сказав Фюле.

Він відзначив, що на сьогоднішній день українська економіка перебуває у крутному становищі.

«Особливо у зв'язку з фінансовим становищем, потоком готівки. Це ж не секрет, у великій мірі це високі ціни на газ, які російські компанії встановили в Україні. Українці платять найвищу ціну за газ у всій Європі. Це також говорить дещо про якість відносин між Росією і Україною. У тому, що стосується торгівлі. Я б також сказав, що економічне становище України не сприяло скороченню на 25% торгівлі між Росією і Україною" , — зазначив єврокомісар.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович заявив,  що Україна підпише угоду про асоціацію з ЄС тоді, коли умови підписання влаштовуватимуть обидві сторони.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-11-2013 17:04 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100