19.04.2024 18:04 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Євромайдан Як Беркут катував демонстрантів у дворі адміністрації Януковича. Шокуюче відео

Міліцейський «Беркут» у неділю, 1 грудня 2013 року, жорстоко бив кийками та ногами висмикнутих з натовпу демонстрантів. Людей мордували перед будівлею адміністрації президента України.

Про це свідчить відеозапис, розміщений в інтернеті.

На ньому видно, зокрема, що після тривалого побиття жива людина чи померла міліціонери перевіряли ударом ноги.

Били як мінімум 9-ох людей, які просто лежали на граніті обличчям донизу і не чинили жодного опору, одного з них забрала швидка оскільки він ледве дихав.

 

 

В цей же час зі спецназівцями невимушено спілкуються невідомі в спортивних костюмах.

 

Журналісту Володимиру Тищенко вдалося проникнути на ворожу територію і відзняти на відео як бійці «Беркута» відтісняючи демонстрантів з Банкової витягували окремих мітингувальників і потім по-звірячому били їх під адміністрацією президента.

Ось його розповідь: «1 грудня близько 18-ї години я, як і інші журналісти стояв біля Адміністрації Президента та знімав на відео протистояння пікетувальників та «Беркута».
Раптом під ногами у одного чоловіка, скоріше за все він є журналістом, оскільки також стояв поряд зі мною і тримав в руках камеру вибухнула димова граната. Він впав на землю, я намагався привести його до тями, але чоловік був без свідомості. Через кілька секунд «Беркут» пішов у наступ, а я відтягнув його до будівлі аби його не затоптали, «Беркут» пробіг повз нас, і так я залишився з іншої сторони фронту. Пройшло хвилин 5 а чоловік не приходив до тями, тому я звернувся до ментів, щоб ті допомогли мені донести його до швидкої яка стояла біля самого входу в адміністрацію. Швидка поїхала, я не сів в неї а залишився.
Накинув на себе капюшон і стояв біля стінки та тримав телефон біля вуха створював вигляд, що щось комусь доповідаю російською, а іншим телефоном, який ледь виглядав з кишені знімав ці катування. Покидьки, вони ж називають себе «Беркутом», страшенно били людей, які нічого не робили, просто лежали на граніті. У одного чоловіка, мент знайшов якийсь клаптик паперу і засунув йому прямо в рота і плюнув йому в обличчя. Через хвилин 15 до мене підійшов якийсь співробітник з рацією і запитав хто я такий? Я відповів: «Мне приказал здесь стоять Сергей Петрович», чоловік попросив, щоб я надав йому посвідчення. Я довго рився в своїй сумці, аж раптом його хтось покликав і я хутко звідти пішов. Переконаний аби менти з'ясували, що я журналіст який просто стояв 15 хвилин поряд з людьми яких б'ють ногами та дубинками — тоді цього відео ніхто б не побачив», — пише Володимир Тищенко.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-12-2013 13:58 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100