29.03.2024 12:40 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Гладчук через суд вимагає прибрати диктаторські закони з бази «Законодавство України»

Вадим Гладчук оскаржив у Вищому адміністративному суді України поширення на сайті Верховної Ради України у розділі «Законодавство України» недостовірної інформації про те, ніби «диктаторські закони» досі діють.

У своєму позові незалежний журналіст просить суд привести у відповідність до Закону України «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України» (№ 732-VII від 28 січня 2014 року) зміст розділу «Законодавство України» на сайті Верховної Ради України http://zakon.rada.gov.ua/go

Зокрема, Гладчук вимагає вилучити з тексту Кримінального кодексу України, опублікованого на сайті Верховної Ради України у розділі «Законодавство України», статті «Наклеп», «Екстремістська діяльність»; вилучити з тексту Кодексу України про адміністративні правопорушення, опублікованого на сайті Верховної Ради України у розділі «Законодавство України», статтю «Невиконання законних вимог посадових осіб Служби безпеки України».

У позові зазначається, що Законом України «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України» (№ 732-VII від 28 січня 2014 року) визнано такими, що втратили чинність, низку законодавчих актів, у зв’язку з чим на момент подання позовної заяви не є діючими нормами Кримінального кодексу України статті «Наклеп», «Екстремістська діяльність», не є діючою нормою Кодексу України про адміністративні правопорушення стаття «Невиконання законних вимог посадових осіб Служби безпеки України», тощо.

Водночас на сайті Верховної Ради України у розділі «Законодавство України» розміщено недостовірну інформацію про те, ніби зазначені норми «диктаторських законів» є діючими.

Гладчук нагадав, що 5 лютого 2014 року на сайті Міністерства юстиції України було опубліковане повідомлення: «2 лютого 2014 року закони, прийняті Верховною Радою України 16 січня 2014 року, втратили свою чинність та відповідно з цієї дати відновлено попередню редакцію положень кодексів та законів, до яких раніше були внесені зміни».

«Цій владі не можна вірити. Одні сатрапи досі переслідують активістів за екстремізм і розсилають провайдерам незаконні накази шпигувати за своїми клієнтами. Інші заспокоюють Майдан, що диктаторські закони скасовані. Я сподіваюся притягнути до відповідальності в суді опричників Януковича, які остаточно забрехалися» – заявив Вадим Гладчук.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-02-2014 21:17 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100