11.05.2024 05:38 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Порошенко знову наказав припинити вогонь проти рашистів на Донбасі

 

 

Президент України Петро Порошенко наказав начальнику Генерального штабу Збройних сил України припинити вогонь на Донбасі, починаючи з 18:00 5 вересня.

Про це йдеться в його заяві, розміщеній на сайті президента.

«Виходячи із заклику президента Росії Володимира Путіна до керівників незаконних збройних формувань Донбасу зупинити вогонь, підписання протоколу на засіданні Тристоронньої контактної групи з імплементації Мирного плану президента України, я віддаю наказ начальнику Генерального штабу Збройних Сил України припинити вогонь, починаючи з 18:00 5 вересня», — сказано в ній.

«Я також доручаю міністрові закордонних справ України спільно з ОБСЄ забезпечити ефективний міжнародний контроль за дотриманням режиму припинення вогню, який має носити винятково двосторонній характер», — заявив Порошенко.

Диктатор наголосив: «Розраховую, що ці домовленості, включаючи припинення вогню та звільнення заручників, будуть чітко дотримуватися».

Порошенко зазначив, що його переговори у Брюсселі та Мінську «продемонстрували потужний запит на мирне політико-дипломатичне врегулювання конфлікту на Донбасі» і такі ж настрої домінували під час зустрічей зі світовими лідерами на саміті НАТО в Уельсі.

«Миру прагне цілий світ, миру прагне вся Україна, включаючи і мільйони мешканців Донбасу», — переконаний Порошенко.

«Найвищою цінністю є людське життя, і ми повинні зробити все можливе і неможливе для того, щоб припинити кровопролиття та покласти край стражданням людей», — наголосив він.

Вдень 5 вересня 2014 року у Мінську контактна група за участю представників України(Леонід Кучма), та терористів «ДНР» і «ЛНР», а також ОБСЄ підписала протокол про припинення вогню на Донбасі з 18:00 цього ж дня (за київським часом).

У той же час, лідер терористів «Луганської народної республіки» Ігор Плотницький заявив: «Ми готові з 18:00 години (київського часу) припинити вогонь із двох боків».

«Але це не означає, що курс на від'єднання (від України) якимось чином зміниться. Це – вимушений захід, щоб припинити кровопролиття», — заявив він у Мінську.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-09-2014 17:54 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100