20.04.2024 12:30 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Полторак набрехав про обшук рашистами українских вояків під наглядом ОБСЄ. Заява

Представники спеціальної моніторингової місії (СММ) Організації з безпеки та співробітництва у Європі (ОБСЄ) в Україні не були присутні під час ротації українських військових в Донецькому аеропорту 6 січня 2015 року через відсутність гарантій власної безпеки.

Про це йдеться у повідомленні офіційного сайту ОБСЄ , що з'явилося 8 січня 2015 року о 18.00, й було підготовлене за результатами зустрічі представників організації з українськими та російськими полковниками з Координаційного центру, а також представниками «ДНР» у зоні АТО.

Згідно з повідомленням, під час зустрічі обговорювалась можливість присутності представників місії під час майбутніх ротацій.

«Український полковник та представник „ДНР“ виразили розчарування тим, що СММ не була присутня під час останньої ротації», – зазначається у повідомленні.

У свою чергу представники СММ запропонували більш якісний підхід до планування наступної ротації, в рамках якого сторони повинні погодитися на певні процедури і методи щоб уникнути непорозумінь у майбутньому.

Також в ОБСЄ виразили готовність бути присутніми на ротації за умов гарантування безпеки їх представників.

8 січня вдень, коментуючи скандал, що виник після відео- й фоторепортажів з прес-туру журналістів на ротацію «кіборгів», міністр оборони України Степан Полторак підтвердив що обмеження на особисту зброю й боєприпаси для українських захисників аеропорту передбачаються умовами Мінських домовленостей та режимом тимчасового припинення вогню, якій діє на усіх ділянках фронту з 9 грудня.

При цьому міністр висловив подив з приводу ретельного обшуку особистих речей учасників АТО бойовиками під наглядом російських військових високопосадовців, назвавши його «непорозумінням», й заявив що перетин блок-посту бойовиків «ДНР» під аеропортом відбувався в присутності представників місії ОБСЄ.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-01-2015 20:07 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100