28.03.2024 23:28 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Яреми продовжують примушувати до постачання вугілля з Росії

У ГПУ стверджують, що в результаті складання контракту директором «Укрінтеренерго» Володимиром Зіневичем на постачання вугілля з ПАР державі було завдано збитків у розмірі понад 846 млн грн.

Про це заявив перший заступник начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Святослав Лаганяк на засіданні парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції в п'ятницю в Києві.

«Згідно з матеріалами досудового розслідування, на сьогоднішній день ми вважаємо доведеним, що керівник державного підприємства „Укрінтеренерго“ шляхом складання неправомірного контракту на придбання вугілля (з ПАР – ред.) завдало розтрату державних коштів у сумі понад 846 млн грн», – сказав він.

За його словами, Генпрокуратура встановила, що в постачанні вугілля з ПАР в Україну мала місце «дуже велика корупційна складова».

Лаганяк нагадав, що вугілля доставлявся з ПАР за завідомо завищеною ціною і було неналежної якості.

Як відомо, раніше українська влада заявляла про низьку якість південноафриканського вугілля і його завищену вартість. Через це 4 грудня 2014 року Зіневич був заарештований, пізніше запобіжний захід змінили на домашній арешт.

Тим не менше, днями Україна сплатила ще за два кораблі вугілля з Південно-Африканської Республіки.

При цьому, за даними джерела «Української правди», «Центренерго» направило на адресу глави Міненерго лист, що претензій до якості одержуваного вугілля немає.

Також, за даними співрозмовника, інформація про поставку в Україну 100 000 вугілля відповідає дійсності, «але до енергетичного вугілля не має ніякого відношення».

«Росія почала відвантажувати лише кокс», — повідомило джерело.

Раніше глава Міненерго Володимир Демчишин заявив, що вугілля «везуть з далекого зарубіжжя», однак не уточнив, що поставка планується з ПАР.

Як відомо, Україна і Steelmont підписали контракт на поставку 6 суден з вугіллям з ПАР. Після отримання трьох з них стало відомо, що вугілля «не горить в українських ТЕС». Про це, зокрема, заявив Генпрокурор Віталій Ярема.

За його словами, у Генпрокуратури є докази, що вугілля з ПАР неякісне і не відповідає стандартам, які використовуються на Зміївський, Трипільської та Старобешівської ТЕС, які перебувають у структурі «Центренерго».

Генпрокурора Ярему парламент призначив за поданням засновника партії регіонів Петра Порошенка.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-01-2015 15:52 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100