18.04.2024 20:43 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Порошенко назвали «баригою» та Вальцманом у науковому журналі київського університету. Подробиці

 

У київському науково-методичному журналі для вчителів «Історія в школах», який видає Національний педагогічний університет ім. М. Драгоманова, професор історії назвав президента України Петра Порошенка «баригою», а українську владу — сіоністською.

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

У номері журналу «Історія в школі» за вересень 2015 року була опублікована стаття «Пам’ятки історії України: минуле і сучасне». Її автор, доктор історичних наук, професор Віктор Король не лише описує проблему збереження історичних пам’яток, але й називає Петра Порошенка «баригою», вказує, що його прізвище – «Вальцман», та висуває твердження, що «влада в Україні під контролем сіоністів».

На це звернув увагу блогер Іван Оберемко, який опублікував фото журналу на своїй сторінці у Facebook. Натомість головний редактор журналу Юрій Войцеховський заявив ZAXID.NET, що ці вислови є особистою думкою професора, а сама редакція в них толерантна.

 

 

«У нас толерантна редакція. Це особиста думка професора Короля. Я її можу поділяти або не поділяти. У нас є розуміння свободи преси? Є. Прізвище „Вальцман“ фігурувало в пресі?», — риторично питає Юрій Войцеховський.

 

 

«У нас толерантна редакція. Це особиста думка професора Короля. Я її можу поділяти або не поділяти. У нас є розуміння свободи преси? Є. Прізвище „Вальцман“ фігурувало в пресі?», — риторично питає Юрій Войцеховський.

«Ця стаття присвячена не цій проблемі, а збереженню пам’яток України. Виділяти такий невеличкий фрагмент – це, я думаю, не зовсім коректно. Але якби я його викинув як редактор – я можу це зробити, це поставило б мене в конфлікт з нашим постійним дописувачем, до якого я відношусь з повагою. Це тонкі внутрішні редакційні речі, які важко зрозуміти ззовні», — вважає Юрій Войцеховський.

Також головний редактор журналу додав, що Віктор Король вже на пенсії, і тому «йому втрачати нічого, він може казати те, що каже».

 

 

Згідно вихідних даних, видавцем журналу «Історія в школі» є Національний педагогічний університет ім. М. Драгоманова. Войцеховський стверджує, що фактично журнал є незалежним і фінансується виключно за рахунок передплатників.

В журналі також вказано, що його виданню сприяють: Інститут історії України НАН України, Інститу педагогіки АПН України, КНУ ім. Тараса Шевченка, Київський міський педагогічний університет ім. Б.Д.Грінченка, Творча спілка вчителів України та Міжетнічна педагогічна асоціація.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-02-2016 7:28 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Комментарии запрещены.

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100