19.03.2024 12:25 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Журналісти показали незадекларовану віллу Порошенка в Іспанії. Відео

Poroshenko-ofshori1

Президент Петро Порошенко не вказав в електронній декларації за минулий рік віллу в Іспанії, фактичним власником якої виступає фірма Feruvita SL, якою вже володіє сам президент і яка вже міститься в його е-декларації.

Такого висновку дійшли журналісти проекту Схеми, повідомляє Національне бюро розслідування України.

Вілла розташована в провінції Малага, що на півдні Іспанії. Це двоповерховий будинок, загальна площа якого складає 1254 кв. м.

Журналісти отримали відповідь адміністрації президента щодо цієї нерухомості.

«У підприємствах, де Петро Порошенко є кінцевим бенефіціаром, є нерухомість за кордоном (фабрики, магазини, склади, адмінприміщення, будинки). Все це у вигляді юридичних осіб вказано у його декларації відповідно до Закону «Про запобігання корупції», –  зазначено у відповіді АП.

У повідомленні зазначається, що експерти з антикорупційних відомств розійшлись в оцінках законності такого способу декларування майна президентом. Так голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталія Корчак у коментарі повідомила: «Якщо ця вілла перебуває на балансі юридичної особи, значить, зазначається інформація про кінцевого бенефіціарного власника саме про юридичну особу. Тому що ідея нерухомого майна стосується саме тих випадків, коли в цьому нерухомому майні або проживає, або ним користується чи декларант, чи член сім’ї декларанта».

Однак заступник голови НАЗК Руслан Радецький вважає, що Порошенко мав вказати цю віллу безпосередньо у своїй декларації.

Нагадаємо, е-декларація Порошенка з’явилася в останній день граничного строку – 30 жовтня. За документом, президенту належить право власності на житловий будинок (1.331,70 кв. м), три квартири у Києві (134, 82 та 80 кв. м) та одну у Вінниці (68 кв. м). На дружину оформлений дачний будинок (344  кв. м) у Петропавлівському під Києвом. Також у сім’ї Порошенка є нежитлові приміщення в Одесі та у місті Лиман та гараж у столиці.

Порошенко володіє шістьма земельними ділянками у Києві і області та ін. Крім того, Порошенко задекларував понад сто компаній.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-11-2016 21:14 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100