19.03.2024 04:40 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Росія остаточно відібрала у #Порошенко завод у Криму

Уряд Росії перевів в федеральну власність «націоналізований» Севастопольський морський завод імені Орджонікідзе, який належить президенту Петру Порошенку, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Відповідне розпорядження опубліковане на сайті російського уряду.

«Затверджено рішення про передачу „Севастопольського морського заводу ім. Орджонікідзе“ з власності міста Севастополя в федеральну власність з визначенням відомчої належності Мінпромторгу Росії», — йдеться в розпорядженні.

«Завод виконує роботи і надає послуги для забезпечення обороноздатності країни, в тому числі є співвиконавцем державних контрактів з ремонту кораблів і суден ВМФ, а також з виробництва та ремонту цивільної морської техніки», — наголошується в повідомленні.

Згідно з повідомленням, окупанти включили підприємство до зведеного реєстру організацій оборонно-промислового комплексу Росії.

«Прийняте рішення прискорить інтеграцію заводу в російський оборонно-промисловий комплекс, забезпечить повноцінне завантаження виробничих потужностей», — йдеться в розпорядженні.

Як відомо, окупаційна влада Севастополя у лютому 2015 року ухвалила рішення про так звану «націоналізацію» Севастопольського морського заводу.

В 2010 році фонд Prime Assets Management, який керує активами концерну «Укрпромінвест» Петра Порошенка, викупив 60% акцій Севастопольського морського заводу в кіпрської компанії Malter Enterprises Limited, підконтрольної російському бізнесменові Костянтину Григоришину.

Севморзавод спеціалізується на кораблебудуванні та ремонті суден. Підприємство розташоване на двох виробничих майданчиках загальною площею 53 гектара.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-02-2018 21:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100