19.03.2024 13:17 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Експерт прогнозує ескалацію бойових дій на Донбасі влітку. Подробиці

okupacia1

Влітку Російська Федерація може почати інтенсивно обстрілювати маріупольський напрямок, однак на повномасштабний наступ вона не наважиться.

Таку точку зору висловив військовий експерт Олег Жданов, повідомляє sprotiv.org.

«Це буде збільшення кількості обстрілів із застосуванням всіх видів артилерії і, можливо, на окремих ділянках, типу авдіївської промзони, шахти „Бутівка“, Світлодарської дуги можливі тактичні епізоди в плані наступу на наші позиції. Саме на позиції», — розповів Жданов в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, буде відбуватися створення напруги, у тому числі в соціальному середовищі, серед населення Маріуполя з атакою наших позицій в районі, наприклад, Комінтернового, Водяного.

«Цілком можливо, що вдовж всієї лінії фронту ми спостерігатимемо дрібні атаки і найпотужніший вогневий вплив на наші позиції», — додав військовий експерт.

Втім, Жданов переконаний, що Росія не зможе провести наступ із окупованого Донбасу, оскільки не має для цього ні можливостей, ні коштів.

«Вперше за три роки ведення бойових дій РФ скорочує військовий бюджет. Хоч на трохи, але скорочує. Це говорить про те, що грошей немає, і військових сил і засобів на сьогодні для проведення наступальних якихось дій і ескалації теж немає», — повідомив він

Військовий експерт зазначає, що Україні слід посилити розвідку та артилерію, щоб отримати змогу вчасно відповідати на провокації ворога, однак, враховуючи умови Мінських домовленостей, ніхто цим не займається, притримуючись мирного плану.

У свою чергу, один із спікерів ЗСУ Владислав Волошин переконує, що бойовики щомісяця найбільше обстрілюють саме ті території, де проживає мирне населення.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-04-2017 11:52 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100