28.03.2024 23:58 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#СБУ тисне на на компанію YouControl, за допомогою якої було проведено сотні журналістських розслідувань проти корупції

 

Шевченківський районний суд Києва обрав заставу у 51 тисячу гривень для засновника аналітичного онлайн-сервісу YouControl Сергія Мільмана.

Про це йдеться на сторінці YouControl y Facebook, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Мільмана звинувачують у несанкціонованому втручанні у роботу комп'ютерів. Водночас представники YouControl вважають, що цими звинуваченнями СБУ тисне на на компанію.

Крім того, суд постановив, що Сергій Мільман має здати закордонний паспорт.

Журналісти та громадські організації написали відкритого листа щодо припинення тиску на компанію YouControl. Його опублікували на сайті «Реанімаційного пакету реформ».

Автори листа закликали керівництво СБУ «зупинити свавілля стосовно застосування різних методів тиску на представників бізнесу, суддів, що розглядають справу YouControl — відкрито та незаангажовано розглядати відповідні докази вини у діях керівництва компанії».

«Руками Служби безпеки України в березні 2017 року було організовано серію обшуків у офісі компанії YouControl. Нагадаємо, ця структура надає безкоштовний доступ до консолідованих державних реєстрів на безоплатній основі, за допомогою чого було проведено сотні журналістських розслідувань», — зазначили активісти.

У коментарі «Радіо Свободі» представники компанії заявили, що через місяць подаватимуть клопотання щодо зміни запобіжного заходу.

«По суті мова йде не про напад на YouControl, а про напад на відкриті дані в цілому і на всю громадськість, котра їх використовує для контролю органів влади та боротьби з корупцією» , – додав Сергій Мільман.

23 березня 2017 року СБУ провела обшуки в офісі і квартирах працівників сервісу YouControl.

Того ж дня СБУ на своєму сайті повідомила, що її співробітники викрили київську комерційну структуру «на незаконному зборі та продажу інформації, яка має обмежений доступ та є власністю держави».

Тоді компанія заперечила інформацію про зв’язки з Росією та інші звинувачення.

27 грудня 2017 року СБУ оголосила підозру засновнику YouControl Сергію Мільману. Його підозрюють у начебто несанкціонованому втручанні у роботу комп'ютерних мереж.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-01-2018 19:09 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100