19.04.2024 12:50 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Катер ФСБ РФ ледь не таранив українських прикордонників в Азовському морі. Відео

В Азовському морі російський прикордонний катер створював провокації небезпечно маневруючи поряд з українським катером Морської охорони.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Зазначається, що в районі Довжанської коси у ході несення служби катер Маріупольського загону морської охорони виявив російський прикордонний сторожовий катер типу «Мангуст».

 

«Під час опитування російський екіпаж повідомив, що слідує згідно з завданням, однак після цього змінив курс та вирушив у напрямку українського катера. При цьому він здійснював небезпечні маневри і наблизився на декілька метрів до катера Держприкордонслужби», — йдеться у повідомленні.

 У ДПС додали, що росіянам порекомендували змінити курс, на що вони знову відповіли небезпечним маневром, створюючи небезпечні умови навігації і тільки після цього змінили напрямок руху.

У Держприкордонслужбі вважають, що такими діями екіпаж прикордонної служби ФСБ Росії порушив вимоги Міжнародних правил попередження зіткнення суден у морі та намагався створити провокаційні дії.

Державна прикордонна служба України нарощує зусилля з морського спецназу - близько 270 спецназівців відправлять на службу до підрозділів на Азовському і Чорному морі.

Збройні Сили України посилили військову присутність уздовж узбережжя Азовського моря.

Останнім часом Росія затримує іноземні судна, які йдуть в українські порти на Азовському морі, фактично блокуючи цей канал торгівлі. Українські прикордонники заявили, що росіяни «почали жорстку політику затримання і огляду суден» у Керченській протоці.

Посольство Росії в США називає дії української влади в Азовському морі "піратством" і закликає Сполучені Штати припинити заступатися за українські судна.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-09-2018 21:31 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100