29.03.2024 08:56 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Росія хоче окупувати Азовське море, — #Порошенко

Метою Росії є окупувати Азовське море так само, як вона окупувала Крим.

Про це заявив президент Петро Порошенко в інтерв’ю The Washington Post, повідомляє 40ka.info.

«Мета Росії — окупувати Азовське море так само, як був окупований Крим. Це жорстке порушення міжнародного права, і ми не можемо це прийняти. Ми зміцнюємо наших військових там і порушуємо справу проти Росії в міжнародній постійній палаті третейського суду», — зазначив Порошенко.

Він підкреслив, що Україна має абсолютно чіткий правовий статус в Азовському морі.

«Росія не має права атакувати або спиняти наші судна, які перевозять товари та пасажирів з двох важливих портів України, Маріуполя та Бердянська. Якщо Росія не зупиниться, у нас є лише один інструмент – санкції», — зазначив Порошенко.

За його словами, санкції потрібні, щоб зупинити потенційну небезпеку російської окупації Азова.

«Санкції зупиняють зростання ВВП Росії, вони зупиняють підвищення рівня життя в Росії та девальвують російську валюту. Російське керівництво платить дуже високу ціну за санкції, які можуть утримувати Росію за столом переговорів та припинити агресію», — сказав президент.

У свою чергу спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер заявив, що США стурбовані даною ситуацією і розцінюють присутність російських військових в Азовському морі як агресивні і провокаційні кроки.

«Ми не приймаємо ці претензії Росії на шельфи і ми вважаємо, що присутність російських військових там — це дуже агресивні провокаційні кроки», — заявив Волкер 15 вересня на брифінгу в кулуарах конференції YES-2018.

Останнім часом Росія затримує іноземні судна, які йдуть в українські порти на Азовському морі, фактично блокуючи цей канал торгівлі. Українські прикордонники заявили, що росіяни «почали жорстку політику затримання і огляду суден» у Керченській протоці.

28 серпня президент Петро Порошенко доручив провести засідання Ради нацбезпеки і оборони для пошуку відповіді на протиправні дії Росії в Азовському морі.

Посольство Росії в США називає дії української влади в Азовському морі «піратством» і закликає Сполучені Штати припинити заступатися за українські судна.

Глава українського МЗС Павло Клімкін заявив, що Україна у своїй реакції на провокації Росії в Азовському морі має використовувати комплексний підхід — і юридичні дії у міжнародних судах, і безпекові рішення, і співпрацю з міжнародними партнерами.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-09-2018 20:40 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100