19.03.2024 07:15 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

40 нардепів хочуть почути від #Порошенко, чи має він не задекларований зерновий та крохмальний бізнес у Росії

 

Кілька десятків народних депутатів вимагають від президента Петра Порошенка публічної відповіді щодо низки питань зокрема можливого зловживання владою та наявності в глави держави бізнесу в Росії, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Відповідний лист-звернення оприлюднив 24 вересня 2018 року у Facebook позафракційний нардеп Віктор Чумак, який балотуватиметься на посаду президента на виборах у 2019 році.

«Разом з Кримінальним кодексом, який я подарував президенту, я передав йому особисто в руки лист, який підписали 40 нардепів...», – вказує Чумак.

Як свідчить оприлюднений нардепом документ, депутати вимагають «публічного роз’яснення всіх фактів, які були оприлюднені українськими та іноземними ЗМІ та мають ознаки злочину».

Зокрема Порошенка просять спростувати чи підтвердити наявність не задекларованого майна, виведеного в офшори, не задекларованого зернового та крохмального бізнесу в Російській Федерації.

Від глави держави хочуть почути, чи зловживав він владою при проведенні тендерів на постачання української армії, та при замовленні ремонту фрегата «Гетьман Сагайдачний» підприємству "Завод «Кузня на Рибальскому».

Крім Порошенку ставлять запитання щодо впровадження схеми «Роттердам+», яка внаслідок закупівлі вугілля за завищеними цінами призвела до підвищення тарифів на комунальні послуги та збагатила олігарха Ріната Ахметова.

Президента запитують, чи дійсно він здійснював підкуп народних депутатів, а за реєстрацію кандидатом до Верховної Ради Олександра Онищенка отримав хабар у 6 мільйонів доларів.

Серед інших запитань до президента: розподілення 1,5 мільярда конфіскованих «коштів Януковича», спільне ведення бізнесу з олігархом Григоришиним, контроль над силовими та антикорупційними структурами, «використання інструменту позбавлення громадянства для політичних репресій», встановлення контролю над медіа тощо.

При цьому підписанти наполягають на форматі відвертої розмови з Порошенком у форматі прес-конференції або відкритої зустрічі за круглим столом, яку транслюватимуть провідні телеканали.

«Відповіді стосовно певних випадків, які раніше надавала Адміністрація президента та ваша прес-служба не є задовільними», – наголошують нардепи.

«Народні депутати, журналісти та інші співгромадяни хочуть почути Вашу „пряму мову“. Уникання відповіді означатиме свідому відмову від демократичних практик та остаточний регрес до тоталітарного стилю управління», – наголошують підписанти.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-09-2018 19:54 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100