19.03.2024 08:26 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Коронавірус викликає інсульти у здорових людей — їх кількість збільшилася у 7 разів

Коронавірус викликає інсульти у здорових людей, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

У міру того, як все більше людей у всьому світі заражаються Covid-19, ми дізнаємося, що новий коронавірус може не тільки викликати важке респіраторне захворювання, але й атакувати практично всі основні системи органів в організмі. А останнім часом лікарі б'ють тривогу з приводу тромбів і інсультів, які вражають навіть здорових молодих людей без відомих факторів ризику, а іноді — і без інших симптомів вірусу. Про це пише Vox.

У звіті від 28 квітня New England Journal of Medicine докладно описані випадки п'яти осіб у віці від 33 до 49 років у Нью-Йорку, які перенесли інсульт і згодом отримали позитивний результат на Covid-19. У всіх з них були інсульти до появи інших тяжких симптомів вірусу. Лікарі відзначають, що від 33 до 49 років припадає дуже мало інсультів і звинувачують в їх появі коронавірус. При цьому загальна кількість інсультів з моменту оголошення пандемії серед людей до 50 років збільшилася в сім разів.

У багатьох пацієнтів з'являються тромби в легенях, зменшуючи кількість кисню. Майже кожен пацієнт, у якого були гематологічні проблеми за останні півтора місяця, мав Covid-19.

«Я — гематолог, і це безпрецедентно. Це не схоже на хворобу, яку ми бачили раніше», — говорить Джеффрі Лоуренс з Медичного коледжу Weill Cornell з більш ніж 30-річною практикою.

Лікарі та дослідники поспішають з'ясувати, чому це відбувається і як лікувати такі випадки розвитку захворювання. Вчені додали утворення тромбів та інсульти до списку потенційних симптомів, які можуть з'являтися у деяких людей з COVID-19 на ранніх стадіях.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-05-2020 21:24 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100