26.04.2024 12:51 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Злочинна бездіяльність МОЗу Степанова призвела до смерті від COVID-19 онкопацієнтки Людмила Гячас. Розслідування

 

Сьогодні померла Людмила Гячас — онкохвора пацієнтка, що захворіла на COVID-19. Ми співчуваємо рідним та близьким Людмили. Та ми не можемо промовчати і не розказати, як бездіяльність і брехня МОЗ вбила людину! https://bit.ly/2L6Mb0y

Людмила пережила операцію на печінці, видалення пухлини та перебувала на хіміотерапії, почувала себе задовільно. 22-го квітня її стан погіршився, вона звернулась до свого лікаря у Київському обласному онкологічному диспансері, який порадив при погіршенні стану викликати швидку. 25-го та 26-го квітня Людмила викликала швидку, їй було надто зле, швидка відвезла в обласну лікарню, де жінку стабілізували та відправили додому. Вже 27-го квітня чоловік привіз Людмилу у Київську обласну онкологічну лікарню без свідомості. У жінки була внутрішня кровотеча. Її надали всю необхідну допомогу, стан стабілізували, зробили рентген, ПЛР-тест. 1 травня виявили, що у неї COVID-19. Жінку вирішили перевозити в опорну лікарню по ковіду. Але чомусь її повезли не в Київську, найближчу лікарню, а в району лікарню міста Кагарлик за 81 км від онкодиспансера, в якому вона лікувалася. Пацієнтку, яка мала внутрішню кровотечу, яку взагалі не можна було рухати — повезли в машині в Кагарлик. Чому?

Проблема №1. Відсутнє тестування онкопацієнтів та лікарів онкологічних лікарень на коронавірус.

Діагноз коронавірус був поставлений Людмилі пізно. Пройшло 10 днів з того моменту, як вона відчула перші симптоми. За цей час жінка відвідала три лікарні!

▪️Київський обласний онкодиспансер, де контактувала з лікарями. Лікарів протестували на коронавірус, три вже інфіковані. Будуть проводити повторні тести. Ціле онкологічне відділення закрито на карантин. Всі пацієнти, які перебували там, переведені до інших лікарень. Їх не тестували!

▪️Обласна лікарня, куди швидка відвезла пацієнту — ризик спалаху там. Потрібно протестувати всіх лікарів, які мали контакт. Тестування не було здійснене.

▪️Района лікарня Кагарлика — де лікарі зовсім не мали захисту. Ще один потенційний спалах!

Складно уявити, скільки контактів за час хвороби на COVID-19 мала Людмила з лікарями, а ті у свою чергу з пацієнтами. Всі ці контакти мають бути встановлені. Всі протестовані на коронавірус. Адже пацієнти, що лікувались поряд з Людмилою, перевели в інші онкодиспансери! Це загрожує повним колапсом у системі лікування онкології!

Проблема №2. Існуюча медична система не керується принципом “врятувати людину”. Досі відсутні маршрути госпіталізації для тяжкохворих, інфікованих COVID-19.

Після того, як у Людмили виявили ковід, її відправили за 81 км від місця її лікування у лікарню, яка раніше навіть не приймав таких складних пацієнтів. У лікарні не було ні обладнання, ні спеціалістів, що могли врятувати таку складну пацієнтку. Чому? Це пояснили тим, що у Людмили немає київської реєстрації і її не можуть покласти у столичну лікарню. Це — абсолютна маніпуляція і брехня. З 1 квітня медична реформа відмінила прописний принцип, і у всіх лікарні про це добре знають. Той, хто прийняв рішення перевести Людмилу у лікарню за 81 км, де її просто не змогли б врятувати, — підписав їй смертний вирок і порушив закон. Ми досі не можемо виявити хто це був!

Міністерство охорони здоров’я має негайно почати розслідування цієї справи!

Проблема №3. Це далеко не поодинокий випадок. Ще одна пацієнтка з онкологією має підозру на ковід і чекає результатів тесту вже восьмий день!

Онкопацієнти з коронавірусом перебувають у Національному інституті раку (https://bit.ly/2SLIlOG), Київському обласному онкодиспансері (https://bit.ly/3fuN5C4).

Медики із цих онкоцентрів хворіють на ковід: Прикарпатський клінічний онкоцентр (https://bit.ly/2yAO7Mk), Кропивницький обласний онкодиспансер (https://bit.ly/3fvptx4), Подільський регіональний онкоцентр (https://bit.ly/2YGGNJN).

❗️Висновок

МОЗ досить брехати! Ви не контролюєте ситуацію. В країні відсутнє навіть мінімально-необхідне тестування на коронавірус для тяжкохворих пацієнтів. Гадаємо, що і для інших людей, — також. Це чітко видно із фактів, які ми навели вище.

Виктор Ляшко (Viktor Liashko), поясніть, чому відсутнє масове тестування онкопацієнтів? Чому ви говорите, що все під контролем, а найвразливіші до вірусної інфекції пацієнти чекають на тести по 8 днів? В онкологічних лікарнях спалахи коронавірусу, пацієнти не тестуються, лікарі теж, а ви знаходите час зустріти “Мрію”, яку замовив “Нафтогаз”. Скільки коштує ваш виклик на такий “корпоративний піар-захід”, скажіть, може і ми замовимо вас в онкодиспасер зі спалахом коронавірусу, щоб ви нарешті виконували свою роботу!

Онкопацієнти — це вразлива група, вони не можуть самоізолюватися, їм потрібне постійне лікування від раку. А їх шанс вижити дуже низький!

Онкологічні лікарні повинні мати найвищий ступінь захисту. Пацієнти і лікарі проходити постійне тестування.

Терміново потрібно розробити маршрути госпіталізації для тяжкохворих, інфікованих COVID-19. Нормальні і логічні маршрути! Лікарі повинні точно знати, куди везти і як працювати з тяжкохворими пацієнтами, що інфіковані коронавірусом! Скільки ще пацієнтів помре, поки лікарі зрозуміють, в які лікарні їх правильно перенаправляти? Людмила — заплатила своїм життям, щоб чиновники нарешті побачили реальну картину. МОЗ — це ваша відповідальність!

Фейсбук-сторінка Пацієнти України, Національне бюро розслідувань України

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-05-2020 8:13 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100