27.04.2024 14:24 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Так, я зі Sky News і так, це нас позбавили акредитації

Так, я зі Sky News і так, це нас позбавили акредитації.
Я розкажу чому.
Ми повернулись з Херсону
Ми пожили там 3 дні.
Це були три дні практично без води, світла, Інтернета та тепла. Але це були найкращі 3 дні мого життя
Бо я бачив неймовірно щасливих людей нарешті вільного міста
Ми бачили як майже кожна людина у Херсоні кидалась обійматись з нашими військовими, тиснули руки, цілували в щоку, просили автографи.
Ми бачили як машини військових зупинив натовп і хтось потайки поклав в машину воду, цигарки і солодощі.
Ми бачили як подружжя принесли дві банки варення офіцеру.
Ми бачили як діти засмучено дивились на цукерки, якими їх пригощав військовий, бо у нього не було того, що вони насправді хотіли — прапора України.
Ми бачили як підлітки віддирали з білбордів російську пропаганду про «единый народ» та «навсегда вместе», а потім спалювали це сміття.
Ми чули з кожної вулиці, з кожного провулку «Слава Україні- Героям Слава»
Ми бачили купу людей з прапорами на вулиці, на балконах, в автобусах.
Це були неймовірні три дні щирості, радості і єдності
А ще ми побачили абсолюту некомпетентність керівництва об’єднаного пресцентру ОК Південь та всього Херсонського напрямку.
Так, Sky News дійсно першими серед ЗМІ увійшли в Херсон. Але це сталось не за нашим бажанням.
Ще 11 листопада, в день коли ЗСУ звільнили Херсон, ми були в 20 км від Херсону разом з іншими крутими медіа агенціями і каналами.
Ми обдзвонили все керівництво південного напрямку, але чули лише — ні, ні в Херсон не можна.
Нам не потрібен був ексклюзив, нам потрібно було не проґавити момент щирої радості людей, які зустрічають ЗСУ.
12 листопада ми зрозуміли, що нема сенсу більше чекати на чудо від ОК Південь. Тамтешне керівництво прес-ценру абсолютно далеко від знань про журналістику і комунікації. Всі останні місці війни вони спілкуються з журналістами в стилі місцевих царьків до яких прийшли слуги. Кожного разу коли я дзвоню їх керівництву, я маю вислуховувати тираду про те, які ми погані всі журналісти, як женемось за ексклюзивом, через нас всіх обстрілють тощо і тощо. Тобто люди, які отримують від держави зарплату замість того, щоб через ЗМІ робити безкоштовну рекламу ЗСУ і країні, своїми ж руками нищать всю комунікацію на світ. Одною рукою вони просять допомогу у світі, іншою — нишать комунікацію зі світом.
Тому ми звернулись напряму до топ-офіцерів і вони з першого слова зрозуміли нащо нам в Херсон і одразу погодились повезти нас туди.
Поки ми показували світові успіх ЗСУ і радість херсонців, прес-служба ОК Південь роздавала наліво і направо інтерв’ю з погрозами позбавити всіх журналістів, які потрапили в Херсон. Сказати що такі дії тхнуть некомпетентним архаічним совком- це нічого не сказати.
На фото відповідь одного з керівницків прес-служби цього напрямку — «Ви створили напругу в інформційному середовищі». Серйозно?? напругу? Це все, що вам вдалось накреативити?
Найсмішніше, що в цей же день коли ми та інші журналісти увійшли в Херсон, відео і фото з міста також постили ОК Південь. Але авжеж вони не створювали інформаційної напруги. Бо авжеж в комунікаціях вони знаються краще Sky News, CNN, hromadske.ua, Українська правда та інших.
А ще найсмішніше те, що 12 листопада Херсон був на думку ОК Південь небезпечним, а 14 листопада той самий прес-центр запхав 300 журналісів в автобуси (один з автобусів по дорозі поламався) і привіз в Херсон. Бо Президент приїхав. Це при тому що, 14 листопада в місті так само було чутно роботи нашої арти і місто так само було все ще заміноване рашистами.
Керівництво прес-ценру ОК Південь має негайно піти зі своїх посад. Ці люди дискредитують в очах світу і ЗСУ, і Міноборони і саму країну.
Через їх дії, я і мої колеги заспокоюємо іноземних журналістів, що Україна це не Росія, що це не цензура, а абсолютно некомпетентність людей совка, які сидять на керівних посадах прес-служб.
На щастя, є багато прес-офіцерів на півдні, які куди краще своїх керівників.
На щастя, є дуже адекватні керивники прес-служб та речники на центральному рівні, які одразу вийшли на зв’язок і пообіцяли допомогти.
На щастя, серед моїх колег журналістів є єдність і підтримка. Дякую кожному, хто написав публічно, приватно і підтримав нас. Без вас не було б ніякої реакції. Особливо дякую Oksana Romaniuk.
Акредитації мають бути повернуті всім журналістам — і іноземним і українським.
Потрібно чітко налагодити роботу зі ЗМІ — 1 акредитація для всієї роботи в Україні. Не можуть бути стопятсот додаткових дозволів, акредитацій, листувань, переписок, переговорів. Це просто нісенитниця. Не треба ставити палки в роботу ЗМІ.
Ок Південь має вибачитись офіційно перед журналістами, особливо перед українськими, які ризикують своїм життям ще більше ніж іноземні. Адже в українських ЗМІ нема броньованих авто, страховки, людини з безпеки в команді тощо.
Херсон — це Україна

Дякую ЗСУ

Azad Safarov, фейсбук

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-11-2022 18:43 | Кількість переглядів 19362 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100