27.04.2024 10:43 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Кафедру журналістики у київському військовому виші очолив екскандидат в депутати від “партії Шарія” Геннадій Ніколайчук

 

 

Кафедру військової журналістики Ніколайчук очолив у листопаді 2023 року. За даними видання, невдовзі після цього, 8 грудня, він отримав звання полковника.

Журналісти дізналися, що під час парламентських виборів 2019 року Ніколайчук балотувався до Верховної Ради України від «Партії Шарія» під 20 номером.

Під час воєнного стану доступ до матеріалів Центрвиборчкому закритий. Тому видання звернулося до громадського руху «ЧЕСНО» й отримало скан з вебархіву, який підтверджує балотування Геннадія Ніколайчука.

Тоді ця політична сила із проросійським спрямуванням набрала лише 2,23% голосів, яких було замало для проходження в Раду. Тому Ніколайчук повернувся до спортивної діяльності – працював начальником групи міжнародних зв’язків Центрального спортивного клубу Збройних сил України.

Джерела «Детектора медіа» у ВІКНУ повідомили, що керівництво вишу не знало про співпрацю Геннадія Ніколайчука з проросійською партією.

У пресслужбі інституту виданню відповіли коротко.

«На даний момент ми розглядаємо цю ситуацію», – зазначили там.

Анатолій Шарій – проросійський пропагандист, якому у 2021 році Служба безпеки України повідомила про підозру у державній зраді. За даними правоохоронців, з 2012 року він допомагав РФ проводити спеціальні інформаційні операції проти України.

У 2022 році Верховний Суд остаточно заборонив діяльність політичної сили «Партія Шарія» на території України.

Торік СБУ повідомила про нову підозру Шарію, яка стосувалася співпраці зрадника з ФСБ. За наявною інформацією, він отримав відео з допитів двох полонених військових ЗСУ, які змонтував, доповнив власними коментарями й оприлюднив на своїх інтернет-платформах. Ці сюжети згодом використовувала Росія для дискредитації керівництва України, зокрема на міжнародній арені.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-03-2024 19:31 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100