18.10.2024 08:19 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Запоріжжі заборонили проводити акцію проти катувань

26 червня 2012 року запорізька влада незаконно заборонила громадським активістам провести мирну акцію протесту проти застосування тортур.

Про це журналістам повідомили у прес-службі «Центру інформації про права людини».

«В Запоріжжі міська влада спільно з міліцією „запобігла“ проведенню перфоменсу», — сказано в повідомленні.

За словами організаторів, чиновники відмовилися реєструвати повідомлення про проведення акції та набрехали, що заявку на проведення заходу потрібно було подавати за 10 днів.

«Коли ж активісти спробували провести пікет без заявки, на них чекало три авто з „Беркутом“ та неприємна розмова з міліцейським керівництвом, які протягом години пояснювали організаторам, що звинувачення міліції в катуваннях — це наклеп», — повідомили у прес-службі.

«Такі дії з перешкоджання мирним зборам з боку міської влади — не рідкість. За її словами, в Запоріжжі існує практика відмови в реєстрації повідомлень про проведення акції. А захід без повідомлення — привід притягнути активістів до суду», — зазначила одна з організаторів акції Поліна Стародубець.

Подібні акції пройшли в Києві, Луганську, Харкові, Чернігові.

Їх організували активісти з Amnesty International в Україні, Української Гельсінської Спілки з прав людини, Харківської правозахисної групи, Фундації регіональних ініціатив та Центру інформації про права людини

Як відомо, застосування катувань є грубим порушенням прав людини і суворо засуджується міжнародним правом, зокрема, Загальною декларацією прав людини (ст. 5).

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-06-2012 20:40 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100