19.03.2024 08:11 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Прокурор Витязь, який погрожує репресіями майданівцям – банальний ворюга?

10 лютого 2014 року на сайті «Киеввласть» з’явилося інтерв’ю прокурора Київської області Михайла Витязя, в якому він погрожує репресіями учасникам столичних акцій протесту. За словами прокурора, у разі, коли мітингувальники не звільнять адмінбудівлі і не підуть з вулиці Грушевського, затримані активісти отримають суворі вироки та відбуватимуть тривалі терміни ув’язнення.

Оскільки людина з благородним прізвищем Витязь виявилася скоріше не витязем, а вірним псом диктаторського режиму Януковича, настав час поговорити про інші витівки цієї істоти на посаді головного правоохоронця Київщини. Власне, нічого оригінального: земельні махінації. Банальне обкрадання бідних селян шляхом свавільного тиску на органи місцевого самоврядування. Саме таке хижацтво та бандитизм сатрапів Януковича по всій державі призвело до того, що сотні тисяч людей виходять на майдани, захоплюють місцеві адміністрації та відмовляються коритися опричникам межигірського феодала.

Далі – інформація від громадської організації «За Віту-Поштову», яку очолює Олег Мошков, член виконкому Віто-Поштової сільради. Віта-Поштова – маленьке непримітне село в Києво-Святошинському районі Київської області. Те, що зробив пан Витязь у цьому селі, з великою ймовірністю повторювалося і в інших селах на Київщині.

 

От як описуються земельні махінації прокурора Витязя у листі О. Мошкова до в. о. сільського голови В. Довганя (тамтешній сільський голова С. Іванов перебуває під арештом, розслідується справа про його земельні махінації): «25.09.2013 р. я, як член виконкому Віто-Поштової сільської ради, звернувся до Вас з офіційним запитом на отримання інформації про виділення у приватну власність земельних ділянок громадянам Сіверському Д. Р., Семківу В. В., Коротуну Ю. М., Коротуну А. Ю., Федорову Р. С., Чумаку Г. О. Відповіді Ви не надали, щоб без перешкод з боку громади на наступній сесії затвердити проекти землеустрою цим громадянам. Депутатам ви пояснили, що ці земельні ділянки через підставних осіб фактично надаються прокурору Київської області М. І. Витязю, а тому краще це приховати від місцевих жителів, які роками не можуть отримати землю. Сьогодні прокурор М. І. Витязь знову тисне на Вас, щоб отримати нові земельні наділи. Стати нашими «земляками» також мають намір начальник ГУ МВС України в Київській області В. Б. Мазан та начальник ГУ СБУ у Київській області О. Ю. Щеголєв. Щоб приховати свою залежність від силових структур, Ви ініціювали рішення XXVI сесії 6-го скликання від 14.11.2013 р. про обмеження доступу до службової інформації по Віто-Поштовій сільській раді».

Після нових вимог пана Витязя про виділення землі силовикам громадська організація «За Віту-Поштову» поскаржилася на ненаситного прокурора і його подільників президенту Януковичу і генеральному прокурору Пшонці: «Благаємо Вас захистити нашу громаду від нахабного рекету з боку прокуратури Київської області, Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області, УДБЕЗ ГУ МВС України в Київській області, які всебічно «опікають» Віто-Поштову сільську раду після арешту за хабарництво сільського голови С. В. Іванова. Замість боротьби з корупцією і організованою злочинністю представники прокурора Київської області М. І. Витязя, начальника Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області генерал-майора О. Ю. Щеголєва, генерал-майора міліції В. Б. Мазана вимагають від в. о. сільського голови В. В. Довганя термінового виділення їм комерційно привабливих земельних ділянок, пояснюючи цей узаконений грабіж необхідністю поповнити партійну касу «Партії Регіонів» перед наступними виборами Президента України».

 

 

Коли я читав цю скаргу, мені пояснили, що схема така. Ласі шматки землі за наказом «прокурора-розбійника» виділяються підставним особам. Ті продають землю, а гроші ідуть чиновному махінатору. А скільки він залишить собі, скільки віддасть начальству, скільки покладе в партійну касу Партії регіонів, чим підгодує свій почт – то вже велике корупційне таїнство.

 

 

Начальство, судячи з усього, пан Витязь не ображає. Бо ніякої реакції на свої благання про допомогу селяни не дочекалися. Одне добре, все ж «відшукалася» відповідь на запит громадянського активіста. У відповіді було сказано, що заяви протеже прокурора Витязя потрапили у сільраду невідомо як, що ці люди не були присутні на засіданні сільради. І все одно, як не дивно, їм виділили землю.

«Побоялися йти поперек вимог прокурора. Він такий, що може посадити за що завгодно!» – кажуть знаючі люди. І хитро усміхаються на питання, чи утворено вже в селі загін самооборони.

 

 

 

 

 

Юрій Шеляженко, редактор газети «Правдошукач»

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-02-2014 16:31 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100