20.04.2024 15:40 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Редактори медіахолдінгу Черновецького — Костриця, Жарких та Щербина порушують Етичний кодекс українського журналіста

jurnalizm1Сайт «ТаблоID» не порушив норм журналістської етики у своїй публікації про мера Києва Леоніда Черновецького і «скандал з педофілами».

Такий висновок зробила комісія з журналістської етики, розглянувши заяву в. о. головних редакторів муніципальних газет щодо участі журналістів ТаблоID «у політичній провокації».

Комісія встановила, що у своїй публікації сайт «ТаблоID» повідомив про помилку британських журналістів, які проілюстрували матеріал про педофілів фотознімком Черновецького з інтернету.

"При цьому було зазначено, що це саме помилка британських колег. В той же час про цей випадок також повідомили багато українських та російських ЗМІ з посиланням на оригінальну публікацію в «Daily Mirror», — йдеться у заяві комісії.

З огляду на це, комісія вважає, що журналісти сайту «ТаблоID» не порушили норм журналістської етики.

«Численні публікації інших ЗМІ з посиланням на оригінальну публікацію доводять, що скріншот не підробка, а журналісти сайту „Таблоїд“ діяли у межах своєї редакційної політики, повідомляючи про кумедні ситуації, в які потрапляють політики», — йдеться у заяві.

Разом з тим, комісія вважає, що, подаючи заяву, голови комунальних ЗМІ керувалися «не бажанням з’ясувати істину, а намаганням прислужитися посадовій особі органу, від якого вони залежать».

«Комісія зауважує в. о. головних редакторів муніципальних газет Києва — Костриці („Вечірній Київ“), Жарких („Хрещатик“) та Щербині („Українська столиця“) на порушення ними Етичного кодексу українського журналіста, а саме пункту 2, в якому зазначено, що служіння інтересам влади, а не суспільства, є порушенням етики журналіста», — сказано у заяві.

Як відомо, у квітні 2009 року на дочірньому сайті «Української правди» ТаблоID з’явилася публікація, у якій йшлося про помилку журналістів британського таблоїда «Mirror», які проілюстрували статтю про місцевих педофілів фотографією Черновецького.

Пізніше представники муніципальних видань звинуватили журналістів «ТаблоID» у підробці «скріншотів» з сайту «Mirror» і у провокації стосовно мера.

Представники «Київського медіахолдингу» також звернулися до Комісії з журналістської етики з проханням піддати «публічному осуду» видання «Українська правда».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-12-2009 17:07 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100