18.04.2024 10:35 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Черновецький зробив перший крок до геноциду киян

Chernovetsky-manyak1Головне фінансове управління КМДА виступає за зменшення витрат міського бюджету на медикаменти на 40,7%, або на 37,8 гривень до 55 гривень на 1 жителя столиці в 2010 році в порівнянні з 2009 роком. 

Про це йдеться в листі управління до комісії Київради з охорони здоров'я і соціального захисту, пишуть «Українські новини». 

У цьому листі управління вказує на необхідність скорочення витрат медичної галузі при формуванні проекту міського бюджету-2010. 

Фінуправління пояснює необхідність скорочення витрат обмеженістю фінансових ресурсів. Для обгрунтування своєї позиції фінуправління провело аналіз витрат галузі в Києві в порівнянні з аналогічними показниками Донецької, Львівської, Одеської та Дніпропетровської областей. 

За підсумками проведеного аналізу управління сформулювало 4 основні позиції щодо скорочення витрат. Зокрема, скорочення штату медпрацівників, що дозволить заощадити близько 70 мільйонів на зарплатах. 

Друга позиція полягає в скороченні витрат на медикаменти, що дасть можливість заощадити близько 100 мільйонів гривень. 

Третя позиція — скорочення витрат на харчування пацієнтів. 

На думку управління, ці витрати необхідно привести до середнього показника по регіонах, а зекономлені гроші спрямувати на закупівлю медикаментів. 

Четверта позиція — скорочення на 10% кількості ліжко-місць у стаціонарах і переведення їх у місця для денного перебування, що заощадить близько 10 мільйонів гривень. 

Цю позицію фінуправління пояснює низькою ефективністю фактичного використання ліжко-місць: при планових 308 днів у році — 277 днів в 2008, при планових 311 днів — 307 в 2007.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-12-2009 9:39 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100