19.04.2024 02:41 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Свобода» вимагає відставки міністра-брехуна Могильова

Mogilov Anatolii222 червня 2010 року відомий ксенофоб і по сумісництву міністр МВС Могильов під час прес-конференції у Києві заявив про те, що Громадянський марш супроти міліцейського свавілля, що відбудеться 24 червня біля Головного управління МВС, є акцією «скінхедів», а її організатором є «хлопець на прізвисько Квітень». Київська міська організація ВО «Свобода» вважає, що подібна заява спрямована на компрометацію організаторів цього заходу перед громадськістю та засобами масової інформації.

Могильов замість того, щоб перетворити міліцію з корумпованого та репресивного органу в інститут правопорядку, займається банальною дезінформацією, оббріхуванням політичних опонентів та політичним тиском.

Насправді контактний номер організаторів Громадянського маршу 24 червня – це номер телефону члена київського міського комітету Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Юрія Ноєвого, відомого політолога та публіциста, відповідального за зв’язки зі ЗМІ цього заходу. «Мстислав Квітень» — це його поетичний та публіцистичний псевдонім.

Заява Могильова – це тактика продовження політичних репресій, яка почалася відразу після приходу до влади Януковича. Замість того, щоб зрозуміти, що нинішню українофобську політику Януковича не сприймає український народу, останній через свою репресивно-каральну систему нав’язує своїм опонентам кліше «хуліганів», «скінхедів». Не дивно, якщо найближчим часом усіх опозиціонерів запишуть в «українсько-німецьких буржуазних націоналістів» як це було за совєцького окупаційного режиму. Сьогоднішнє МВС Могильова продовжує практику окупаційних НКВС-МГБ-КГБ, які називали українських патріотів «мазепинцями», «петлюрівцями», «бандитами», «бандерівцями» тощо.

Заява Могильова – не перша провокація міліції проти молодого політика Юрія Ноєвого. 8 квітня 2010 його разом з іншими журналістами та «свободівцями» не законно затримали невідомі особи у цивільному, як виявилося, це – співробітники «Беркуту», на псевдоісторичній та образливій для українців виставці в Українському домі. Як відомо, її організатором був відомий українофоб депутат-регіонал Колісніченко. Звинувачення у причетності до неформальних рухів є продовженням практики МВС часів Незалежності, яка всіх політичних опонентів влади підганяє під образ хуліганів, скінхедів і так далі.

Нагадаємо, що ще попередник Могильова Луценко заніс у список скінхедів усіх лідерів патріотичних організацій, в тому числі і свого «побратима» по антикучмівських акціях Ігоря Мазура «Тополю». Систематично і примусово приводять у міліцію заступника голови Київської «Свободи» Руслана Андрійка через причетність до сумнозвісного списку Луценка. Проте верхом цинізму стало звинувачення молодого науковця та публіциста Юрія Ноєвого у керівництві скінхедів. Пан Могильов хоча б розуміє, що таке скінхеди і чи бачив він у Києві за останні 5 років хоча б одного з них? Без сумніву ця похмільна маячня очільника МВС свідчить про його абсолютну професійну непридатність.

Міністр внутрішніх справ Могильов несе персональну відповідальність за вбивство Ігоря Індила та за впровадження широкомасштабних репресій проти громадян України. Саме з ініціативи цього міністра були перепризначені подібні до свого начальника керівники усіх обласних та районних управлінь внутрішніх справ. Він має негайно піти у відставку.

ВО «Свобода» також наполягає на необхідності взяти під варту на час розслідування начальника Шевченківського райуправління Петра Мирошниченка, його заступника Ігоря Дратея, оперативного чергового Олександра Мельника і дільничного інспектора Сергія Приходька.

Прокуратура Шевченківського району знаходиться на четвертому поверсі райуправління МВС. Попри те, що прокуратура зобов’язана здійснювати нагляд за дотриманням прав громадян та за діяльністю правоохоронних органів – районна прокуратура злочинно нехтувала своїм обов’язком. «Свобода» вимагає відставки прокурора Шевченківського району міста Києва Сергія Нечипоренка.

Якщо у 2-місячний термін справа про вбивство Ігоря Індила працівниками МВС не буде розслідувана і доведена до судового розгляду – ми будемо вимагати відставка Генерального Прокурора України Олександра Медведька за покривання злочинців у погонах, які вбивають громадян України.

svoboda.org.ua

 

Читайте також:

Наклеп міністра Могильова на противників міліцейського свавілля

Кат Могила розповів журналістам ментовську байку про скінхедів

24 червня — марш проти міліцейського свавілля

Моего брата убили работники милиции! КТО СЛЕДУЮЩИЙ? (письмо в редакцию)

Очередная смерть в РОВД: «Он сам»

Очередная смерть в милиции: Дмитрию Ящуку помогли повеситься на шнурке от шортов?

Прокурор Києва Юрій Ударцов залякує журналістів допитами та забороняє розголошувати результати СМЕ у справі студента Індило

Как менты убивали студента Игоря Индило: реконструкция преступления

Министр МВД Могилев крышует ментов-убийц студента Игоря Индило

Як зупинити вбивства громадян у відділках міліції?

Прокуратура незаконно затикає рота журналістам, що пишуть про вбивство ментами Ігоря Індила

Молодые украинцы протестуют против произвола милиции. Фото

Читайте также журналисткое расследование Вадима Гладчука:

"В Шевченковском райотделе столицы менты зверски убили студента Игоря Индило. Подробности. Видео

«Карпачева: убийство студента Игоря Индила — не первый случай в Шевченковском райотделе милиции». 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-06-2010 11:31 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100