29.03.2024 10:11 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Після приходу Могильова зросла кількость порушень прав людини міліцією

Mogilov Anatolii6Українська Гельсінська спілка з прав людини фіксує зростання кількості порушень прав людини міліцією, які сталися вже за нового керівництва МВС.

Про це заявив виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Володимир Яворський, передає Радіо «Свобода».

Він констатував, що збільшується кількість насильства з боку правоохоронних органів, які проявляються зокрема, при проведенні мирних зібрань або просто при затриманнях мирних осіб.

«Збільшується кількість повідомлень про катування, про смерті в районних відділках», — зазначив правозахисник.

«Ми це пов'язуємо, перш за все, з тим, що з приходом нового міністра було скасовано Управління моніторингу дотримання прав людини в системі МВС. Тепер фактично руки у міліції більше розв'язані, ніж це було, наприклад, минулі 3-4 роки», — заявив Яворський.

Напередодні, 13 липня 2010 року, перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Попков на розширеному засіданні колегії МВС розповів про підсумки роботи міліції за перше півріччя 2010 року. Серед іншого, він констатував, що робота міліції потребує перебудови.

Говорячи про досягнення і проблеми, Попков зазначив, що особисто голову МВС Анатолія Могильова турбує питання дисципліни та законності дій серед особового складу органів внутрішніх справ.

За словами Попкова, цього року порушено 342 кримінальні справи проти працівників міліції. Свої вироки вже отримали 174 колишні працівники міліції, серед них третина — хабарники, і фактично кожний шостий — фальсифікатор, констатував генерал-лейтенант.

Особливої уваги, сказав заступник міністра, потребує питання забезпечення прав і законних інтересів затриманих міліцією осіб.

«Дуже багато випадків негативного плану стосовно цієї категорії. Затримуємо, а потім маємо дуже негативні наслідки», — визнав він.

«З нашого боку неорганізований контроль за цим напрямком. Наші громадяни вже звертаються до Європейського суду з прав людини, бо вони вже не можуть знайти тут порозуміння на рівні УМВС, не кажучи вже на рівні райвідділів і Міністерства. Це дуже погана тенденція», — сказав Попков.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-07-2010 11:47 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100