2.05.2024 09:30 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Андрухович розповів Європі про поліцейську диктатуру Януковича

Andruhovich Yuryi1Відомий український письменник Юрій Андрухович зі сторінок впливової Франкфуртер Альгемайне Цайтунґ, звертається до Європи із проханням пильнувати наступ диктатури в Україні.

Про це йдеться на шпальтах видання «Франкфуртер Альгемайне Цайтунґ», повідомляє «Німецька хвиля».

В Україні стрілки годинника ніби рухаються назад: менше ніж за півроку після президентських виборів від демократичного прориву в країні не залишилося й сліду, вважає Андрухович.

"Сьогоднішня Україна є змістовним навчальним посібником на тему «неміцність демократії або як нас знову ведуть до диктатури», — пише він.

Як зазначає автор, сьогодні в Україні чутно реванш. "Людина, яка уособлює «образу 2004-го року», насолоджується помстою повною мірою, вважає письменник.

«Оскільки Віктор Янукович здобув у другому турі лише 49% голосів, усім „наївним“ здавалося, що новий президент буде таким же нездатним на перевтілення думок у дії, як і його попередник. Однак з'ясувалося, що Конституція — не така вже й недоторканна, а головним елементом для реалізації рішень є кількість „своїх суддів“ у Конституційному Суді», — пише Андрухович.

«Вже до середини березня новий президент несподівано накопичив у руках всю повноту влади і розгорнув країну на 180 градусів. Сьогодні він має парламентську більшість, необхідну для реалізації його указів та ігнорування думок», — продовжує автор.

«Колись існувала непогана країна, яка подавала надії і стукалася у двері Європи. Де вона поділася?», — запитує Андрухович.

Він зазначає, що дедалі частіше тепер в Україні можна почути про «профілактичні бесіди» з журналістами та громадськими діячами, про акуратні, поки що, спроби вербування і залякування, а також про укладання «списків лояльних».

«Хай там як, СБУ перетворюється на політичного цербера, а держава — на поліцейський режим. Ми повернулися у минуле, іноді виникає відчуття, що за вікном знову 1970-ті роки», заявляє відомий письменник.

І нічого нового в цьому немає, упевнений автор, наводячи за приклад «путінську Росію».

«Одне неясно: нащо Януковичу Європа? Навіщо всі ці ігри в інтеграцію з незмінними євробалачками?», — не розуміє Андрухович.

При цьому він звертається до європейців із закликом не спускати очей з України.

Насамкінець Андрухович сподівається: «Цього не може бути, щоб така анахронічна, успадкована від Сталіна система перемогла у довгій історичній перспективі».

 

Читайте також:

The Financial Times: У Вашингтоні критикують Януковича за згортання демократії

Через критику Януковича керівника українського офісу Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланґе не пускали в Україну

Бундестаг ждет расследования инцидента с немецким экспертом Нико Ланге

Новий скандал: СБУ намагалася депортувати соратника Ангели Меркель

Східноєвропейський президент застою

The New York Times: Можливість для ЄС впливати на Україну

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-08-2010 12:19 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

  • Олег

    Самое сладкое для щирого украЇнця выехать за границу и полить родину дерьмом. Западные режимы судят и садят за решетку воров внезависимости от их положения и заслуг и считают это нормальным. А к нам у них особое отношение. Как говориться, что позволено Юпитеру, то не позволено быку.

  • http://diktaturru-yanukovicha 75-й

    Андрухович прав

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100