28.03.2024 20:14 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Райради у Києві регіонали ліквідують з повною фальсифікацією. Фотокопія проекту рішення

ganba Chernov125 серпня 2010 року у Київраді розпочалося позачергове засідання щодо ліквідації районних рад у Києві.

Засідання не транслюють у прямому ефірі.

Перед початком засідання в залі зібралися в.о. голови адміністрації Олександр Попов, секретар Київради Олесь Довгий і кілька депутатів, які щось обговорювали.

Тим часом, фракція БЮТ у Київраді заявляє, що позачергова сесія проводиться з порушенням регламенту.

Про це заявила журналістам лідер фракції БЮТ Тетяна Меліхова.

За її словами, депутати не бачили розпорядження мера Чернівецького, підписаного його рукою.

«Розпорядження я особисто не бачила, все в телефонному режимі, матеріали сесії роздані не були. Так що сесія відбувається з повним порушенням», — сказала бютівка.

«До речі, я прошу прослідувати, що в сесійній залі депутатів не буде і половини. Зараз виготовляються картки депутатів , які відсутні, і голосування буде йти з повною фальсифікацією», — додала Меліхова.

Крім того, вона нагадала, що мер Черновецький в черговий раз знаходиться чи то в відпустці, чи то на лікарняному, і тому фізично не міг підписати розпорядження. За її словами, мер може з'явитися в Києві не раніше 31 жовтня.  

rish likv1 

rish likv2

Київрада ухвалила звернення до Верховної Ради з проханням скоротити районні ради в столиці.

За відповідне рішення проголосувало 65 депутатів, з яких 8 бютівців.

Перед голосуванням відповідну ініціативу озвучив в.о. голови КМДА Олександр Попов.

Він запропонував скоротити районні ради, залишивши районні державні адміністрації, що прямо будуть підкорятися КМДА.

«Ми просимо розглянути можливість надання Києву повноважень у вирішенні питання, чи будуть райони в Києві і районні ради, або буде тільки вертикаль влади Київської міськадміністрації — районні держадміністрації, що будуть підпорядковані Київської міськадміністрації», — сказав він.

Київрада також ухвалила рішення, згідно з  яким апарат КМДА буде скорочено не менше ніж на 20 відсотків, порівняно з попереднім роком.

Нардеп Володимир Бондаренко вважає, що рішення про скасування райрад у Києві буде підтримано Верховною Радою.

Депутат нагадав, що за процедурою рішення має бути схвалене комітетом з державного будівництва, голова якого Олександр Омельченко  перейшов до лав коаліції.

«Там змінилося співвідношення сил, і з 16 залишилося 4 людини, які стоять поза коаліцією. Тому там може бути проведене це рішення, і воно прийде до зали. А в залі, я думаю, що така формула як і тут: залякування, шантаж, посади, гроші...», — припустив Бондаренко.

Голосування в Київраді депутат охарактеризував так: «Сьогодні йде процес узурпації влади. Сидить Партія регіонів в президії, керує заляканим СБУ Лесиком Довгим і іншими людьми, які крали весь цей час».

Щодо бютівців, які проголосували за ліквідацію райрад, то Бондаренко пообіцяв, що вони будуть виключені з блоку.

Деякі прихильники ліквідації райрад посилаються на світовий досвід. Мовляв, так ми боремося з бюрократією. Але якщо ми подивимося, наприклад, на Відень, то побачимо, що там при населенні 1,6 млн. діє 23 районні ради. Найменший район Києва (Печерський) має населення 240 тис., і в райраді там засідає 50 депутатів (один депутат на 4800 мешканців). Тоді як у Віденському районі Маргаретен, де проживає всього 52 тис. людей, депутатів аж сорок (один депутат на 1300 мешканців). Але навіть якщо в Києві районні ради ліквідують, бюрократичний апарат тільки роздується. Адже місцеві адміністрації й далі будуть виконавчими органами. Київська влада часто любить посилатися на досвід Москви. Так от в Москві, крім столичного уряду, працює 10 адміністративних префектур. В кожній від 8 до 17 районних управ (всього 125 районів). До того ж діють 125 муніципальних зборів, де засідають більше 1500 депутатів.

 

 

Читайте також:

Черновецький та регіонали хочуть незаконно ліквідувати у Києві райради та скасувати вибори?

Подельники диктатора Януковича признали, что без выборов захватили власть в Киеве

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-08-2010 12:57 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100