29.03.2024 09:18 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Олігарх Дмитро Фірташ хоче засудити газету Kyiv Post

firtash2Український бізнесмен Дмитро Фірташ подав позов до одного з судів Лондона проти української англомовної газети Kyiv Post.

Про це пише «Медіабізнес».

За інформацією газети, звинувачення на її адресу полягають в тому, що журналісти «створюють про Фірташа враження як про корумповану особистість».

У відповідь на поданий позов Kyiv Post заблокував доступ свого сайту до всього інтернет-трафіку, що йде з Великобританії.

Як зазначив у Facebook головний редактор газети Брайен Боннер, протест спрямовано проти «драконівських законів про наклеп, що існують у Сполученому Королівстві, які перешкоджають законній свободі слова і ставлять під загрозу роботу незалежних журналістів, письменників, науковців та інших громадських діячів з усього світу».

Як йдеться в заяві редактора, явище, відоме як «наклепницький туризм» дозволяє «забезпеченим позивачам з усього світу подавати позови до Лондона, „світової столиці наклепу“, щоб використовувати тамтешні закони на свою користь, утискаючи журналістику і погрожуючи новинним організаціям дорогими судовими розглядами».

У коментарі редакції Kyiv Post йдеться, що «наклепницький туризм» дозволяє подавати позови до судів Великобританії за наклеп на будь-якого автора, якщо його стаття чи книга стала доступною читачам на території Британії.

«Тобто достатньо, щоб декілька осіб із Британії зайшли на сайт Kyiv Post, прочитали статтю про Фірташа, і він вже може позиватися до британського суду. Від цього закону страждають багато авторів. Був випадок, коли хтось у Британії замовив через amazon.com кілька книг, що вийшли в Америці, і на автора цієї книги подали до суду в Британії», — пише Kyiv Post.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-12-2010 13:32 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100