20.04.2024 02:14 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Заарештованим тризубівцям менти підкинули зброю

Trizub1Під час одного із арештів членів Всеукраїнської організації «Тризуб» імені Степана Бандери затриманим було підкинуто автоматичну зброю.

Про це повідомив колишній перший заступник голови центрального проводу організації Валерій Чоботарь.

За його словами, нині заарештована практично вся верхівка «Тризубу».

«Арешти проходили брутально. Є інформація, що під час одного з затримань хлопцям підкинули зброю в машину. Але їздити по Західній Україні з автоматичною зброєю — це взагалі дебілізм. Ми люди з вищою освітою, нормальними мізками і повністю адекватні. Розуму у нас вистачає, аби не робити цього — ми вже проходили арешти у 90-х роках», — відзначив політик.

На переконання Чоботаря, арешт членів «Тризубу» — це закономірне явище теперішньої влади.

«Все, що має прогресивну українську жилку, зараз скручується, знищується, заарештовується», — упевнений він.

Крім того, активіст заявив, що усі тризубівці добре усвідомлюють, що «робити у нашій державі вибухи, тим більше коли можуть постраждати ні в чому не винні громадяни», не можна.

«Ніхто би не додумався такого робити. Не ті засоби, які можна вживати сьогодні. Коли відпилювалась голова — це був свідомий вчинок, і за нього було взято відповідальність», — нагадав Чоботарь.

«Підсвідомо ми були готові, що в Україні все змінюється, але такої брутальності по відношенню до нас не було навіть за Кучми. Зараз усе відбувається значно жорсткіше — 12 чоловік затримано за дві доби. На Сході у хлопців пройшли обшуки», — додав активіст.

Він відзначив, що наразі немає практично жодної інформації, де перебувають заарештовані.

«Навіть знайомі у міліції не говорять, де тризубівці. Очевидно, що на правоохоронців здійснюється шалений тиск. Прийшла вказівка з гори, і всі мовчать, і Служба безпеки мовчить», — підкреслив Чоботарь.

Нагадаємо, що Всеукраїнська організація «Тризуб» імені Степана Бандери заперечує своє відношення до підриву пам'ятника Сталіну у Запоріжжі. Разом з тим, за кілька днів до цього вибуху, її активісти зрізали пам'ятнику голову і взяли на себе за це відповідальність, повідомляє Gazeta.ua.

Водночас у Тернопільській обласній організації «Тризубу» підтвердили інформацію про затримання свого керівника. За словами «тризубівців», 21-річного Василя Лабайчука забрали з дому в ніч на 10 січня з будинку в селі Красносільці Збаразького району, де він мешкав з батьками.

"Наскільки мені передали, до нього в другій годині ночі постукали міліціонери і сказали йти за ними. Де він зараз – невідомо. Була інформація, що тримають в Збаразькому райвідділі. Однак, можливо, його перевезли до Івано-Франківська, де тримають інших затриманих «тризубівців», — сказав член тернопільського «Тризубу», один з засновників організації Євген Філь.

Затримання Лабайчука його побратими вважають політичним тиском на патріотичну організацію.

«Зараз на „Тризуб“ хочуть повішати тероризм – підрив пам'ятника в Запоріжжі. За кілька днів до цього вибуху наші хлопці зрізали пам'ятнику голову і взяли за це відповідальність. Але було б нелогічно спочатку зрізати голову, а потім підривати. До цього ми не маємо відношення. До того ж Василь і зрізання голови не організовував», — додав Філь.

Телефон Василя Лабайчука не відповідає. Його підлеглі вже знайшли адвоката, який готовий його захищати.

В тернопільській міліції ситуацію з затриманням «тризубівців» не коментують, відбріхуючись, що кримінальна справа, пов'язана з підривом пам'ятника Сталіна, порушена в іншому регіоні.

 

Читайте також:

В Запорожье взорвали памятник Сталину: задержали двух свободовцев

Запорізькі тягнибоківці вимагають покарати ментів за незаконний арешт

За Сталіна на Західній Україні арештовують тризубівців

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-01-2011 18:14 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

  • Євген

    Знову не тих взяли. Треба спитати Путіна. Там є спеціалісти. Підривали Коновальця, Бандеру.

    А по наводці КПУ почали імпотентну війну з фалосом (по Матіос). Грошенят їм підкинули, а діла немає.

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100