26.04.2024 20:51 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Проросійський режим Януковича відібрав у Бандери звання Героя України

Ush&Bandera1

На фото: Президент України Віктор Ющенко вшановує Героя України Степана Бандеру

Рішенням суду президентський указ про присвоєння Степану Бандері звання Герой України визнаний недійсним.

Про це повідомляє прес-служба президента.

У прес-службі нагадали, що у квітні 2010 року Донецький окружний адмінсуд визнав протиправним указ екс-президента Віктора Ющенка про присвоєння Степану Бандері звання Героя України.

«Ухвалою Донецького апеляційного адміністративного суду від 23 червня 2010 року постанову Донецького окружного адміністративного суду від 2 квітня 2010 року залишено без змін. Рішення набуло законної сили. Указ скасовано», — сказано у повідомленні.

У прес-службі також зазначили, що на постанову суду апеляційної інстанції подано низку касаційних скарг до Вищого адміністративного суду України.

Як відомо, родичі Бандери та Романа Шухевича намагалися у судах повернути своїм предкам звань Героїв.

Також повідомлялося, що 12 січня 2011 року Вищий адмінсуд розгляне позов до президента про визнання незаконним і скасування указу про присвоєння головнокомандуючому УПА Роману Шухевичу звання «Герой України».

Голови Івано-Франківської, Львівської і Тернопільської обласних рад — Олександр Сич, Олег Панькевич та Олексій Кайда — обурені рішенням про визнання недійсним указу президента «Про присвоєння Степану Бандері звання Героя України».

«Вороги України не могли подолати Бандеру живого, вони бояться його і мертвого. Адже Бандера для мільйонів українців був і залишається українським Героєм», — йдеться у спільній заяві А. Сича, О. Панькевича і А. Кайди, текст якої оприлюднила прес-служба ВО «Свобода».
 
У заяві підкреслюється, що для голів облрад воля громади є путівником і головною опорою в роботі.

«Для української громади Бандера і Шухевич були, є і будуть національними героями. Під егідою органів місцевого самоврядування і надалі будуть проходити пам'ятні заходи на честь національних героїв», — зазначили автори заяви.  

«Війну проти Бандери і терор проти бандерівців ми розцінюємо як наступ на цивільні, конституційні і національні права українців. У цьому протистоянні ми будемо з нашим народом», — підсумували голови Івано-Франківського, Львівської та Тернопільської облрад.

Влада кинула виклик значній частині українського суспільства, скасувавши указ про присвоєння Степану Бандері звання Героя України на догоду Кремлю й Москві.

Цю позицію третього президента України Віктора Ющенка озвучила його прес-секретар Ірина Ванникова у коментарі для «ЛІГАБізнесІнформ».

«У цьому питанні правда й право на стороні українців. Адже це виклик усім українцям. Це загроза українській державності», — процитувала Ванникова позицію Ющенка.

На думку третього президента, влада має зрозуміти, що «спроби переписати українську історію, принизивши українських героїв на догоду Кремлю й Москві замовленими рішеннями судів, налаштують людей проти цієї влади, адже для значної частини українців Бандера й Шухевич – національні герої».

Ющенко переконаний, що «влада робить досить грубу помилку, адже, маючи лише третину підтримки українців, вона мала б працювати на об'єднання суспільства, а не роз'єднання».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-01-2011 18:19 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100