28.03.2024 22:25 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Тризубівців тримають під вартою у Запоріжжі

prison1Голова Дніпропетровського осередку ВО «Тризуб» Сергій Борисенко, якого після допиту в Запорізькому СБУ не могли знайти дружина і адвокат, зараз відпущений під підписку про невиїзд і знаходиться вдома. Борисенко повідомив, що із Запоріжжя співробітники СБУ перевезли його до Кривого Рогу для проведення слідчих дій.

Відпущені на свободу під підписку про невиїзд вже четверо «тризубівців»: троє дніпропетровців — Дмитро Ярош, Ростислав Винар і Сергій Борисенко, та киянин Андрій Тарасенко. Ще трьох тризубівців утримують в Запоріжжі.

Пилип Таран перебуває в Орджонікідзевському РВВС м. Запоріжжя, Роман Хмара – в Ленінському, а Василь Лабайчук – в ІТТ на вул. Верхній, 2.

Слідчий Ленінського райвідділу міліції відмовив матері Романа Хмари в побаченні з сином. Точне місце перебування «тризубівців» було важко встановити, оскільки затриманих постійно перевозять з одного місця на інше, від міліції до СБУ.

«Працівники міліції та СБУ, граючи затриманими в пінг-понг, кивають один на одного, мовляв, у нас їх забрали, і не знаємо, куди. Це робиться, щоби перешкодити реалізації законного права затриманих на захист», — повідомляють правозахисники, які супроводжували рідних і адвокатів у пошуках затриманих. «Тризубівців» тримають переважно у райвідділах міліції, які не є ізоляторами тимчасового тримання або СІЗО, а тому не пристосовані для тривалого утримання людей.

«Тризубівців утримують в дуже поганих умовах і майже не годують. Їх незаконно ізольовано від родичів і адвокатів, щоби психологічно зламати. По суті це є формами фізичних і психологічних тортурів», — наголошують правозахисники.

 

Читайте також:

В Запорожье взорвали памятник Сталину: задержали двух свободовцев

Запорізькі тягнибоківці вимагають покарати ментів за незаконний арешт

За Сталіна на Західній Україні арештовують тризубівців

Заарештованим тризубівцям менти підкинули зброю

Новини про незаконно арештованих тризубівців

Пойманным «за Сталина» «тризубовцам» уже шьют убийства днепропетровских рейдеров

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-01-2011 19:00 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100