29.03.2024 04:10 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Януковичі» збираються переписувати Податковий кодекс щодо оподаткування малого бізнесу

Podatk kodeks220 лютого 2011 року Кабмін має подати правки в Податковий кодекс, який набрав чинності з 1 січня.

За словами прес-секретаря прем'єра Віталія Лук'яненка, «завдання президента буде виконано в строк», пише газета «Сегодня».

Як повідомило нам джерело в уряді, поки йде напрацювання пропозицій, в основному, вони стосуються розділу, присвяченого оподаткуванню малого бізнесу — тих, хто платить єдиний податок, повідомляє sprotiv.org.

Нагадаємо: після масових протестів підприємців податки для них залишили колишніми.

Також, швидше за все, зміни в ПК легалізують гральний бізнес, змусивши його платити великі податки, в тому числі і за ліцензію — до 5 млн. доларів.

«Бізнес дуже насторожений, підприємці бояться, що їх переведуть на загальну систему оподаткування, а вона набагато складніша, значить, доведеться наймати бухгалтера, це зайві витрати, тому вони і закриваються. За нашими підрахунками, з грудня здали свідоцтва суб'єкта підприємницької діяльності, близько 20%, це приблизно півмільйона людей», — говорить нардеп НУНС Ксенія Ляпіна.

До того ж багато хто не хоче платити нововведених єдиний соцвнесок, що дорівнює 36-46% від мінімальної зарплати, в залежності від небезпеки бізнесу — 339-433 гривень, було максимум 114 гривень.

Нардеп Ірина Горіна від Партії регіонів стверджує, що масова втеча спрощенців у тінь через те, що їх нібито обкладуть податками, — не більш ніж чутки.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-01-2011 12:20 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100