29.03.2024 07:22 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Human Rights Watch зафіксувала в Україні тиск на ЗМІ

Human rights watchПравозахисна організація Human Rights Watch відзначає зростання тиску на ЗМІ й недоліки міграційної політики в Україні.

Про це говориться в 21-й щорічній доповіді Human Rights Watch щодо дотримання прав людини в різних країнах світу за 2010 рік, опублікованій 24 січня 2011 року.

Стосовно України в доповіді зазначено, що президентські вибори, які відбулися у лютому 2010 року, «завершили період політичної нестабільності останніх років».

«В галузі прав людини у країні зберігалися такі проблеми, як упереджене ставлення до людей з іншим кольором шкіри, напади на іноземців із неслов'янською зовнішністю, обмеження державою свободи ЗМІ, а також комплекс проблем, пов'язаних із міграцією, включаючи доступ до системи надання притулку, умови утримування у міграційних ізоляторах та гарантії захисту для представників вразливих груп», — говориться в доповіді.

Організація у своєму дослідженні зазначає, що в 2010 році багато газет і незалежних журналістів в Україні повідомляли про наростання тиску з боку силових структур, а деякі телеканали скаржилися на цензуру. Також відзначалася ескалація тиску й нападів на правозахисників.

Що стосується міграційної політики, то в доповіді говориться про проблеми в українській державі в системі надання притулку, а також недосконале законодавство у сфері міграції.

«За підсумками відвідування України в червні 2010 року нами було виявлено, що багато мігрантів та шукачів притулку, яких затримують на українській території біля кордону зі Словаччиною й Угорщиною або яких депортують із цих країн, зазнають недозволеного поводження. В ізоляторах Держприкордонслужби й на допитах про канали нелегального переправляння людей виявлені випадки катувань електрошком», — сказано в доповіді.

У доповіді також говориться про те, що судова реформа в Україні проводиться надто поспішно, без врахування думки й рекомендацій Венеціанської комісії.

«Серйозною проблемою залишалося упереджене ставлення до людей з іншим кольором шкіри, утиски з боку міліції й злочини на ґрунті ненависті у відношенні осіб із неслов'янською зовнішністю й представників етнічних і релігійних меншин», — говориться в дослідженні Human Rights Watch.

649-сторінкова доповідь охоплює понад 90 країн і регіонів світу й підводить підсумки масштабної дослідницької роботи, яка проводилася співробітниками Human Rights Watch у 2010 році.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-01-2011 11:23 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100