28.03.2024 11:11 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Янукович хоче усунути екс-бютівця Онопенка з посади голови Верховного Суду?

Onopenko Vasyl-BUTБЮТівець Сергій Соболєв заявляє, що влада почала реалізувати новий «сценарій» зміщення Василя Онопенка з посади голови Верховного Суду.

«Як мені стало відомо, розроблено і розпочато реалізацію нового сценарію зміщення з посади голови Верховного Суду України Василя Онопенка», — заявив він, повідомляє прес-служба політика.

«Це робиться з метою встановлення тотального контролю над Верховним Судом України, який сьогодні фактично єдиний серед судових органів нашої держави залишається непідконтрольний політичній владі», — стверджує Соболєв.

За його словами, цей сценарій «розроблено за межами Верховного Суду, але передбачає залучення до нього суддів цього суду».

«Він полягає у „висловленні недовіри“ голові ВСУ суддями цього суду на Пленумі. Тобто, якщо раніше цього домагалися через дії Генеральної прокуратури та іншої дискредитації Онопенка, то цей раз це прагнуть зробити „руками“ суддів ВСУ», — заявляє Соболєв.

«Сценарій реалізується на основі статті 43 закону „Про судоустрій та статус судів“. Фактично це – іменна стаття, яка була написана спеціально під те, щоб позбавити посади голови ВСУ Онопенка», — стверджує він.

За словами Соболєва, автори судової реформи заради цього «зменшили кількість суддів, необхідних для скликання спеціального Пленуму і для ухвалення рішення (з двох третин – до простої більшості складу Пленуму), передбачили можливість звільнення голови ВСУ навіть без його участі і його пояснень».

Депутат каже, що суддів ВСУ «стимулюють» до потрібного рішення законопроектом №7447, який передбачає, з одного боку, повернення певних повноважень ВСУ, з іншого – «проведення неконституційної примусової переатестації суддів ВСУ з метою їх „селекції“ і залишення у складі ВСУ тільки „лояльних“ нинішній владі суддів».

«Режисура сценарію по відставці Онопенка здійснюється ззовні з організацією предметної і цілеспрямованої „обробки“ суддів ВСУ. „Рекрутуються“ усі можливості, вишукуються різні аргументи, даються все можливі обіцянки для переконання у необхідності прийняття потрібного для режисерів рішення», — заявляє Соболєв.

При цьому він вважає, що «ніякого „кастингу“ суддів ВСУ, яким в останні місяці їх лякають, насправді не буде: якби його реально планували, то ніякого Пленуму з „висловленням недовіри“ голові ВСУ проводити не було б необхідності».

 

Читайте також:

Обшук у Василя Онопенка: кільце стискається? Документи

Головний суддя Василь Онопенко розповів про політрепресії щодо його доньки

Судоустрій: кадрами вирішують усе. Частина 1

Оточення Януковича хоче відставки голови Верховного Суду Онопенка

Щоб моїх не засудили

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-02-2011 18:26 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100