26.04.2024 03:48 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Тарас Чорновіл: «Гроші на революції йшли у чемоданах»

Партія регіонів розробляє законопроект про заборону іноземним фондам фінансувати українські громадські організації. Так хочуть контролювати, щоб іноземці не виділяли коштів на революції в Україні.

— Це маразм і дурість, — вважає нардеп 46-річний Тарас Чорновіл. — У Партії регіонів розпочався період якогось «телячого отупіння». Там зараз інтелект дуже сильно відпочиває. Насправді уряд зацікавлений у західному векторі. Натомість керівництво фракції «Регіонів» спільно з Валерієм Хорошковським (керівник Служби безпеки), робить усе, щоб України й близько не було в Європі.

Іноземні фонди фінансують революції?

— Гроші на революції типу киргизької чи помаранчевої йшли з-за кордону не через фонди, а в чемоданах. Контролювати такі речі — питання Служби безпеки. Якщо вона не може відслідкувати діяльності Моссаду (спецслужба Ізраїлю, що в лютому викрала з території України громадянина Палестини. — «ГПУ»), не варто очікувати, що вони спіймають когось із грошима. Есбеушники самі візьмуть відкат, ще й пронесуть валізку з грішми.

Крім того, розробники закону забули, що в Україну вкачують кошти не лише із Заходу, а й зі Сходу. На українські громадські організації виділяє гроші Росія. Тільки вони йдуть в Україну іншим шляхом: хто раніше прийшов у російське посольство, гарніше вклонився, той отримав гроші, й за абсолютно непрозорою схемою.

Чим загрожує Україні цей закон?

— Іти в Європу, утискаючи міжнародні фонди, непристойно.

Як позначиться на країні відмова від грошей іноземних фондів?

— Гранти на 90 відсотків мають не критичний для влади напрямок — на прикладні дослідження, наукові розробки. Наш бюджет, як правило, грошей на це не передбачає. Тож закон буде ударом по Кабміну. У нього не буде коштів на розвиток ряду галузей економіки.

Ольга Москалюк, «Газета по-українськи» №1216 за 05.05.2011

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-05-2011 11:32 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100