28.03.2024 23:29 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Твіттер видав властям дані користувача

Рада британського міста Сауз-Тайнсайд повідомляє, що компанія Твіттер за рішенням суду оприлюднила дані про одного зі своїх користувачів, якого звинувачують в образливих заявах.

У Твіттері цю інформацію не підтвердили, посилаючись на те, що не можуть коментувати індивідуальні судові справи.

Рада британського міста подала позов до суду в штаті Каліфорнія, де розташована компанія Твіттер, після того, як кілька членів ради поскаржилися на образливі твердження на свою адресу на сторінці користувача «Mr Monkey».

Зокрема, один із членів ради, Девід Поттс, сказав, що йдеться про «численні неприємні твердження», де його та кількох інших колег звинувачують у «корупції, сексуальних відхиленнях та вживанні наркотиків».

Речник ради Сауз-Тайнсайда сказав, що Твіттер надав відповідну інформацію про користувача адвокатам, і її вже аналізують технічні експерти.

Переломний момент для Інтернету?

Новина про розкриття Твіттером конфіденційних даних розпалила дискусії стосовно перспектив свободи слова в інтернеті та подальшого регулювання всесвітньої мережі.

Втім, кореспондент Бі-Бі-Сі з технологій Рорі Селлан-Джоунз сумнівається, що це стане переломним моментом для свободи слова в онлайн.

Він згадує про інші численні спроби державних установ отримати дані користувачів мережі інтернет. Так, все ще триває процес, в рамках якого уряд США намагається отримати від компанії Твіттер дані людей, пов’язаних з Вікілікс.

Кореспондент Бі-Бі-Сі також нагадує дані звіту, оприлюдненого компанією Ґуґл, про те, що лише за шість місяців вона отримала більше 4000 запитів від американських державних установ та більше 1300 – від британських, в яких йшлося про прохання оприлюднити дані користувачів.

Водночас, фахівці звертають увагу на інший аспект цієї справи: те, що члени британської ради подали позов саме до американського суду, виходячи з того, де розташована штаб-квартира Твіттера.

Так, не виключено, що це може стимулювати інших британців апелювати до американських судів.

Колега з Твіттера

Члени ради Сауз-Тайнсайда, на адресу яких були висловлені образливі твердження, припускають, що псевдонімом «Mr Monkey» користувався їхній колега Ахмед Хан.

Пан Хан спростовує своє авторство, але називає ситуацію, що склалася навколо мікроблогу такою, що порушує права користувачів Твіттера, і не виключає, що це матиме серйозні наслідки.

Кореспондент Бі-Бі-Сі Енді Мур каже, що ця справа може стати сигналом для мільйонів користувачів Твіттера, які вважають, що їхні повідомлення захищені анонімністю.

Твіттер – це мікроблог, користувачі якого можуть лишати на своїх сторінках короткі повідомлення обсягом до 140 символів. Запущений у 2006 році, Твіттер стрімко набирає популярності, поєднуючи у собі риси соціальних мереж та блогів.

Свої сторінки на цьому сервісі також мають чимало впливових політичних лідерів. Станом на березень 2011 року Твіттером користувалися близько 200 млн. людей в усьому світі.

 

ВВС

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-05-2011 16:15 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100