24.04.2024 02:16 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

За незаконне затримання порушено кримінальну справу проти міліціонерів

За результатами перевірки прокуратури Полтавської області спільно з відділом внутрішньої безпеки ГУБОЗ МВС України, встановлено факти перевищення влади та службового підроблення двома оперуповноваженими сектору карного розшуку одного з міських райвідділів внутрішніх справ області.

Зазначені правоохоронці, порушуючи визначений Кодексом України про адміністративні правопорушення порядок забезпечення законності при провадженні у справах про адміністративні правопорушення, здійснили незаконне адміністративне затримання громадянина П., який підозрювався у вчиненні крадіжки.

Задля обмеження свободи громадянина шляхом застосування до нього адміністративного арешту і проведення з ним слідчо-оперативних заходів, створення хибної уяви законності адміністративного затримання, оперуповноважені склали 4 фіктивні протоколи про адміністративне правопорушення стосовно П. за ознаками ст. 185 КУпАП, до яких внесли завідомо недостовірні відомості про факти вчинення злісної непокори працівникам міліції.

Більше 3 діб громадянин П. утримувався у райвідділі, а потім ще 5 — в ізоляторі тимчасового тримання. Загалом 8 діб, замість 3, передбачених ст. 115 КПК України. Тож за вказаними фактами прокуратурою області щодо оперуповноважених сектору карного розшуку порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.365, ч.2 ст.366 КК України.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-08-2011 15:17 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100