29.03.2024 17:07 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Через відеозйомку кортежу президента Віктора Януковича затримано журналістів

У Донецьку міліція затримала трьох кореспондентів, що проводили відеозйомку кортежу президента Віктора Януковича, який прибув для участі у похоронах кримського прем’єра Василя Джарти.

Про це УНІАН повідомив голова Донецької обласної громадської організації «Союз ошуканих вкладників» Дмитро Верзилов.

За його словами, вранці він і кореспонденти трьох сайтів — «НГО», «Кордон» і «Агентства журналістських розслідувань» — знаходилися на узбіччі дорогі неподалік аеропорту Донецька.

Коли кортеж з Януковичем і особами, що його супроводжують, проїжджав поруч, журналісти стали знімати це на відео.

У цей час до кореспондентів підійшли співробітники міліції і попросили пройти з ними до Київського РВВС Донецька «для встановлення особи».

"Співробітники міліції затримали нас без пояснень. Сказали тільки, що нібито ми виглядаємо «якось підозріло», — сказав Верзилов.

Він уточнив, що після цього його і трьох кореспондентів посадили у міліційну машину і доставили до райвідділку, де досі утримують без пояснень.

У свою чергу прес-служба міського відділу міліції Макіївки спростувала поширену деякими ЗМІ інформацію про те, що під час церемонії прощання з Джарти міліцією був затриманий незалежний донецький журналіст Віталій Овчаренко.

У коментарях «Острову» представник прес-служби повідомив, що «жодного журналіста під час похоронної процесії затримано не було: ні офіційно зареєстрованого, ні позаштатного...»

«Представники засобів масової інформації здійснюють фото і відео зйомку безперешкодно», — запевнили в міліції.

Як відомо, 18 серпня 2011 року у Макіївці проходить церемонія прощання з Джарти. З цієї нагоди ДАІ перекрила рух центром міста.

Раніше у Донецьку затримали групу пенсіонерів, які намагалися влаштувати акцію протесту по ходу слідування кортежу Януковича.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-08-2011 14:25 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100