27.04.2024 09:37 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Суд заборонив мітинг донецьких шахтарів-інвалідів через Януковича

Організатори маршу шахтарів на Київ змушені скасувати збір учасників маршу в Донецьку, запланований на 26 серпня 2011 року під безпрецедентним тиском влади. Про це повідомляє прес-служба громадського об'єднання «Боротьба».

Головними гаслами маршу шахтарі обрали вимоги про скасування пенсійної реформи, а також індексації соціальних виплат і погашення боргів з видачі пільгового вугілля гірникам-інвалідам.

Як заявив керівник координаційної Ради ветеранів-шахтарів і шахтарів-інвалідів України Юрій Хохлов, суд заборонив акцію протесту, мотивуючи це забезпеченням безпеки робочого візиту президента Віктора Януковича в Донецький регіон.

«Ось таку небезпеку для президента представляють шахтарі-інваліди», — сказав Хохлов.

Об'єднання «Боротьба», повідомляє, що шахтарів у неофіційному порядку попередили про можливість розгону їхнього мітингу «найжорсткішими методами».

Донецькі активісти «Боротьби» також заявили про підпал будинку заступника голови Спілки шахтарів-інвалідів Сергія Спиридонова, який втратив руку на виробництві, і на сьогодні є одним з головних організаторів кампанії протесту шахтарів-«регресників». Правоохоронні органи встановили факт підпалу.

Об'єднання «Боротьба» має намір контролювати розслідування справи про підпал будинку, оскільки гірники-активісти розцінюють його як тиск на Спиридонова. Незважаючи на заборону мітингу в Донецьку шахтарі мають намір продовжувати акцію протесту.

6 вересня в день відкриття пленарного засідання Верховної Ради, вони мають намір прийти до стін парламенту і висловити свій протест пенсійної реформи.

Як повідомила прес-служба президента, 26 серпня Віктор Янукович приїде до Донецька для вшанування у Свято-Варваринській каплиці пам’яті загиблих гірників. Президент також візьме участь у всеукраїнському урочистому зібранні з нагоди Дня шахтаря у Донецькому національному академічному музично-драматичному театрі

Як повідомлялось, напередодні Дня Незалежності Донецький окружний адміністративний суд заборонив проводити ходу і мітинг обласній організації «Народного Руху України», облорганізації всеукраїнського товариства «Просвіта», а також організації афганців і шахтарів.

Нагадаємо, що 23 серпня Окружний адміністративний суд Києва за позовом Київської міськадміністрації заборонив проведення масових політичних акцій в центрі Києва в День незалежності 24 серпня через проведення офіційних заходів.

Опозиції також заборонили проводити заходи до 20-річчя Незалежності в Одесі, Рівному, Севастополі. У Харкові в міськраді відмовилися прийняти заявку на проведення акції.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-08-2011 12:03 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100