24.04.2024 09:23 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Дніпропетровськ стане Сичеславом? БЮТівець Гнаткевич вигадав як розтринькати державні кошти

«Бютівці» виступили з черговою ініціативою: нардеп Юрій Гнаткевич вніс законопроект про перейменування міст і областей, повідомляє «Спротив».

За основу береться принцип відновлення історичної назви, але на випадок, якщо історична назва теж не подобається авторові проекту, введений принцип відповідності сучасним реаліям. Так, хоча історична назва Дніпропетровська — Єкатеринослав, його запропонували назвати Сичеславом, а область — Сичеславською. Цікаво, що інша імператриця — Єлизавета — антипатії у Гнаткевіча не викликала: Кіровоград запропоновано перейменувати в Єлісаветград (а область — в Єлісаветградську).

Всього в списку запропоновано 25 міст. З карти повинні зникнути всі назви, пов'язані з прізвищами діячів сталінського тоталітарного режиму, причому в нього потрапили не лише Кіров (Кіровоград, Кіровськ Луганської області, запропонована назва — Голубіївськ, Кіровське Донецької області, — Кленове) і Дзержинський (Дніпродзержинськ — Каменськ, Дзержинськ Донецької області — Щербинівка), але і загиблі до приходу Сталіна до влади — Котовський (Котовськ Одеської області — Бірзула) і відомий більшовик Східної України Артем (Артемівськ Луганської області — Єкатеринівка, Артемівськ Донецької області — Бахмут, Артемове Донецької області — Нелипівськ).

Крім того пропонується перейменувати Южноукраїнськ в Константинівськ і Новомосковськ — в Самар. Мабуть, в першому випадку Гнаткевичу не подобається російське звучання, а в другому — походження назви.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-09-2011 0:53 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100