25.04.2024 10:55 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

На Банковій хочуть саджати всіх на нари за демонстрації против Януковича

Народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко розробив законопроект «Про протидію екстремізму», в якому пропонує законодавчо закріпити поняття «екстремізм» і засуджувати до 5 років ув’язнення за екстремістську діяльність.

Як пише «Коммерсант-Украина» у матеріалі «С видом на улицу», у документі визначається поняття екстремізму і пропонується схема боротьби з ним. На думку автора документу, екстремізмом слід вважати «діяльність фізичної особи або організації, спрямовану на насильницьке захоплення влади або незаконне втручання в діяльність органів влади, посягання на основи конституційного ладу і національної безпеки». А екстремістською діяльністю – «перешкода законній роботі державних органів, органів місцевого самоврядування, виборчих комісій, громадських і релігійних об'єднань або інших організацій, посадовців вказаних органів, комісій, об'єднань або організацій, досконале із застосуванням насильства або загрозою його застосування».

Необхідність ухвалення такого закону Колесніченко пояснив зростанням екстремізму і тероризму у світі.

«Та і у нас останнім часом спостерігаються подібні тенденції — наприклад, перекривають вулиці, відбуваються масові зіткнення з міліцією на мітингах», — заявив Колесніченко. Як спосіб боротьби з цим явищем документ передбачає винесення попередження громадської організації, діяльність якої визнана екстремістською.

Відповідальними за дотримання цього закону пропонується призначити МВС і органи місцевого самоврядування. Попередження організації виноситиметься органами прокуратури. Якщо впродовж року з дня попередження виявлять нові факти, що свідчать про наявність ознак екстремізму, то організація буде ліквідована, а її діяльність заборонена.

Передбачено покарання і для окремих осіб, що беруть участь в діяльності екстремістських організацій. Зокрема, за участь або допомогу в діяльності такої організації — позбавлення волі на термін від трьох до п'яти років.

Члена Конгресу українських націоналістів Миколу Кохановського не бентежить така ініціатива. «Я закликав і закликатиму до національно-визвольної революції, оскільки це єдиний спосіб звільнити Україну від московського і олігархічного ярма, накинутого на неї людьми, подібними Колесниченку. Більше того, я не лише говоритиму, але і робитиму усе можливе для наближення цієї революції», — заявив Кохановський.

Нагадаємо, за фактами зіткнень 24 серпня міліція порушила кримінальну справу за ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу («хуліганство»; передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років). Міліція викликає на допит учасників акції. Зокрема, було викликано лідера ВО Свобода Олега Тягнибока, лідера партії «За Україну» В’ячеслава Кириленка, депутата Левка Лук’яненка та 18 народних депутатів.

Раніше київська міліція порушила кримінальну справу за фактом умисного пошкодження майна під час встановлення наметів підприємцями під час акції протесту проти Податкового кодексу на Майдані. Наметове містечко було розбито 22 листопада 2010 року, з цього дня і по 3 грудня кожну ніч в ньому ночували від 100 до 300 осіб.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-09-2011 12:05 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100