24.04.2024 07:46 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Сумний день

Не так багато тих людей, хто знає, наскільки вчора був печальний день.

Рік тому українська кульгава демократія, після п'яти років доволі жвавого, ненудного життя, припинила своє існування; на зміну їй прийшов по-провінційному безпосередній, добре знайомий по часам пізнього Кучми авторитаризм.

Я про рішення конституційного суду, про скасування Конституції 2004 року, і про все те, що за цим відбулося.

Не в тому особлива печаль, що правляче угруповання зробило спробу узурпувати владу – це власне їх природа, як клопів – кусати. Печаль в тому, що переважна більшість населення взагалі не захотіла вникнути, що відбулось. Цим самим легітимізувавши злочин.

Було скасоване розділення влади на гілки. Тепер у нас їх немає – є лише одна особа, такий собі недо-монарх, який керує судами, виконавчою вертикаллю, парламентом через слухняну більшість.

Зло – не в персоналіях, зло – в системі. Зло = концентрація влади. Режими з концентрованою владою залишили по собі накривавіші сліди.

Запустити у нинішню систему Тимошенко чи когось іншого – неминуче буде горе, мало чим відмінне від того, що зараз.

Немає боротьби між правими і лівими, між прихильниками різних вождів і вождих, сутність політики – лише боротьба демократичного, правового начала зі спробами узурпації влади. В політиці не буває «гарних» людей, буває лише конкуренція серед упирів, яка заважає їм синхронно жерти простих громадян.

 

 

Ігор Луценко, Українська правда

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-10-2011 11:26 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100