28.03.2024 23:22 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Янукович молився за Україну тільки з УПЦ (МП)

Українська Греко-Католицька Церква в особі її глави Патріарха Святослава (Шевчука) висловлює жаль з приводу того, що «влада за Україну молиться без представників великої частини українців». Так Предстоятель УГКЦ прокоментував те, що представники УГКЦ не брали участі в Молитві за Українську державу та Український народ з нагоди закінчення 2011 року.

Цю молитву відправив 23 грудня 2011 року Митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел (Українська Православна Церква Московського Патріархату) у присутності Президента України Віктора Януковича, прем’єр-міністра України Миколи Азарова, голови Верховної Ради Володимира Литвина, урядовців, депутатів.

«Ми тішимося, – каже Глава УГКЦ, – що влада молиться, що звертається за допомогою до Господа Бога. Проте нам дуже шкода, що представники влади не захотіли молитися з представниками усіх Церков, які входять у Всеукраїнську раду Церков і релігійних організацій. Так, ми не можемо з братами нашими православними служити літургію, але подячний молебень – можемо, але…», – зазначив Патріарх Святослав.

Та, незважаючи на це, за словами Глави УГКЦ, греко-католики у кожній церкві «молитимуться і дякуватимуть Господу Богу за прожитий рік, випрошуватимуть усіх ласк і благодатей, необхідних нашому народу і нашій державі у новому році».

Нагадаємо, Митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел відомий своїми заявами, що «Львів — це наша Чечня», «СРСР — наша спільна батьківщина». Автор порталу «Релігія в Україні» Володимир Мельник наводив свого часу слова Агафангела, розміщені на одному з ресурсів: «Ті, хто не прийде на виборчі дільниці, сказав він з амвона, — і не проголосує за Віктора Януковича, повинен буде покаятися в цьому...»

Під час подячного молебню за Україну, Митрополит Агафангел виголосив похвальну промову в адрес Президента України Віктора Януковича, наголосивши, що «Україна в надійних руках».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-12-2011 12:06 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100