9.05.2024 01:29 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ізраїль не видасть Миколу Мельниченка кучмістам та янучарам

Ізраїль призупинив дії щодо екстрадиції в Україну екс-співробітника управління Держохорони Миколи Мельниченка. Про це в інтерв'ю журналістам розповів генеральний прокурор України Віктор Пшонка, повідомляє «Спротив».

«Служба безпеки підготувала всі матеріали щодо екстрадиції Мельниченка, узгодила з Генеральною прокуратурою, але Ізраїль ставив слідству все нові й нові питання по збору документів, необхідних для екстрадиції. А потім в один час все призупинилося, і екстрадиція не відбулася», — сказав Пшонка, відповідаючи на питання чи реальна екстрадиція Мельниченка. Він також зазначив, що за всі роки незалежності Ізраїль видав Україні тільки одного громадянина.

Нагадаємо, журналіста Георгія Гонгадзе вбили восени 2000 року. Після цього виник «касетний скандал», коли в парламенті оприлюднили аудіозаписи, які підтверджують причетність колишнього президента Леоніда Кучми до зникнення Гонгадзе.

Ці записи робив Мельниченко. Проти Мельниченка було сфабриковано кримінальну справу за розголошення державної таємниці, перевищення службових повноважень та використання підроблених документів. 23 вересня 2011 року слідчий СБУ виніс постанову про оголошення Мельниченко в розшук, з 14 жовтня він знаходиться міжнародному розшуку.

Нещодавно суд заборонив використовувати плівки Мельниченка, незважаючи на висновки експертиз, визнаних Генпрокуратурою  і справу проти Кучми незаконно закрили.

На фото Микола Мельниченко у Ізраїлі. 2010 рік

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-01-2012 18:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100