29.03.2024 11:11 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Закриття справи проти Кучми оскаржать в Європейському суді

Вдова журналіста Георгія Гонгадзе Мирослава Гонгадзе буде звертатися до Європейського суду з прав людини у зв'язку з порушенням права на справедливий суд після винесення рішення про законність зняття звинувачень з другого президента України Леоніда Кучми в причетності до вбивства журналіста, заявляє представник інтересів Гонгадзе Валентина Теличенко.

«Фактично в справі щодо вбивства Гонгадзе вже вичерпані національні інструменти розслідування щодо замовників при формальному наявності кримінальної справи стосовно осіб загалом. Це означає, що тепер Мирослава може звернутися до Європейського суду, і вона має намір це зробити», — сказала Теличенко, коментуючи рішення Вищого спецсуду, що підтвердив законність зняття звинувачень з Кучми в причетності до вбивства Гонгадзе.

Окрім цього, рішення Вищого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ має намір оскаржити в Євросуді і захист колишнього співробітника президентської охорони Миколи Мельниченка.

Адвокат Павло Сичов зазначив, що подальші дії щодо розгляду справи проти Кучми перебувають у компетенції Генпрокуратури.

26 червня 2012 року Вищий цивільний і кримінальний суд визнав незаконним порушення справи проти Кучми.

Як повідомлялося, 14 грудня 2011 року Печерський районний суд скасував постанову Генеральної прокуратури про порушення справи проти Кучми за підозрою в причетності останнього до вбивства Гонгадзе.

20 січня апеляційна інстанція підтвердила законність рішення суду першої інстанції.

Генпрокуратура подала касацію.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-06-2012 22:39 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100