28.03.2024 19:41 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Прокуратура оголосила війну всім українським журналістам!

Генеральному прокурору України

Пшонці В.П.

ЦК Профспілки працівників ЗМІ «МЕДІАФРОНТ»

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

18 липня 1012 року Прокуратура Печерського району міста Києва порушила кримінальну справу за фактом скоєння злочину, передбаченого частиною 2 статті 163 та частиною 2 статті 182 Кримінального кодексу стосовно порушення особистих прав депутата від ПР Володимира Ландіка.

Йдеться про публікацію низки фотоматеріалів, зроблених з ложі преси Верховної Ради України акредитованими журналістами видання Lb.ua. Цьому передувала заява прокуратури міста Києва від 12.07.2012 зі спростуванням інформації щодо порушення кримінальної справи стосовно журналістів видання Lb.ua.

Звертаємо Вашу увагу на те, що журналісти, які зробили відповідні фотоматеріали, не застосовували незаконних методів отримання інформації, а народний депутат Ландик, не вживав жодних заходів, щоб цю інформацію приховати. Тому фотофіксація та подальша публікація матеріалів була законною, є сутністю журналістської професії і не протирічила ані статтям Кримінального Кодексу України, ані Положенню про акредитацію в ВРУ, ані Регламенту ВРУ. Тому дії Ваших підлеглих ми вважаємо безпідставними.

Ми відкрито заявляємо: прокуратура міста Києва сьогодні оголосила про кримінальне переслідування журналістів за їхню законну професійну діяльність.

Ми переконані, що цим кроком прокуратура оголосила війну всім українським журналістам. Всім, хто чесно і професійно виконують свої обов"язки з метою всебічного інформування громадськості про суспільно значущі процеси.

Ми вважаємо цей крок ганьбою української прокуратури.

Ми нагадуємо, що ст. 171 Кримінального кодексу України передбачено кримінальну відповідальність за перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Контроль за виконанням цієї статті покладено на прокуратуру. Цинізм полягає в тому, що саме представники Вашого відомства, які мають контролювати виконання цієї норми закону, її брутально і зухвало порушили.

Ми нагадуємо вам, що Верховна Рада України ухвалила Парламентську постанову 7100, що накладає мораторій на перевірки ЗМІ під час передвиборчої кампанії. Положення цього документа Ваше відомство також порушило.

Ми – як працівники ЗМІ і як громадяни України, нагадуєм вам, що діяльність Прокуратури України забезпечується коштами платників податків, тобто, громадян України. Ми як громадяни України, не уповноважували органи прокуратури на такі ганебні вчинки. Ми закликаємо Вас особисто проявити професіоналізм і скасувати вищезазначену постанову прокуратури міста Києва.

Голова профспілки – Наталя Соколенко

Голови первинних осередків – Ольга Червакова, Григорій Жигалов

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-07-2012 19:49 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100