25.04.2024 02:28 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Прокуратура проти ЗМІ

Влада доводить суспільству свою убогість і боягузтво. Саме через боягузтво вона впадає у крайнощі, коли висилає наряди міліції проти мирних громадян, коли за протести і голодування людей везуть до продажного суду і коли людина отримує строк за те, що діяла в інтересах держави.

Боягузтво змусило владу 19 липня 2012 року випустити до журналістів, які мітингували біля ГПУ, особу, яка зачитала протестуючим представникам ЗМІ заборону на проведення мирних зібрань від 3 липня цього року. Ця особа, чудово усвідомлюючи, що має вигляд не занадто розумної людини і що порушує не лише закон, а й Конституцію, тим паче наголошувала, що зачитує законну нісенітницю. Дивно.

Ще дивнішим є той факт, що зранку з’явилась інформація про замінування сусіднього приміщення біля Головної прокуратури – пожежної частини. При чому, і це бачила велика кількість журналістів, нікого ні звідки не евакували, а до прокуратури як заходили дядьки з пришелепкуватим виразом обличчя, так і виходили. Та й Радіо Свобода повідомило: «На початку акції до журналістів підійшли співробітники міліції, які повідомили, що надійшла інформація про нібито замінування пожежної частини, яка знаходиться поблизу будівлі Генпрокуратури».

То що, влада вкотре вирішила усіх полишити у дурнях? Пане Пшонка, який нібито у відпустці, ви хоч усвідомлюєте, що вкотре прокуратура показала своє обличчя продажної повії, причому дешевої, адже подібні заяви про неіснуюче замінування, здається, караються, чи не так? Тож чи буде покарано особу, яка повідомила про таку небезпеку журналістам-мітингувальникам?

З іншого боку, стає зрозумілим, що влада дуже боїться. Адже не дарма журналістів вирішили лякати саме закладенням вибухівки (знають, що інакше – не підуть). Боїться прокуратура і простих людей, оскільки підходи до Генеральної прокуратури швиденько перекрили продажними міліціянтами, які не пропускали бажаючих на мітинг протесту. Та чи зашкодило це журналістам провести мітинг? Ні в якому разі. Тим паче, що юрба зібралась гаряча: Соколенко, Наєм, Луканов та багато інших, яких вмовляннями і залякуваннями не проймеш.

Одне шкода: журналістів прийшло небагато. Особливо з «центральних» телеканалів. Шкода, що журналісти, які там працюють, так і не усвідомили: навіть якщо ходиш у влади в мажорах, це ще нічого не означає. Для цієї влади «свої» дуже швидко перетворюються на ворогів, коли владі це потрібно. Тож, може, замислитесь, панове журналісти?

Та й сам протест був дещо інфантильним. Чому? Та хто його знає. Проте, на жаль, треба констатувати: браття по перу не занадто горять бажанням ставати на захист собі подібних та й свободи слова.

Щоправда, певних кроків досягнуто: до прокуратури передано вимоги журналістської братії. Але те, що до мітингуючих ніхто з керівництва ГПУ не вийшов, доводить: влада не вважає за потрібне контактувати з протестантами і, тим паче, слухати їхні вимоги. Як з’ясувалось на місці, то Пшонка – у відпустці, а його заступник (як і годиться) – на Банковій.  Когось дивує, що Кузьмін саме там проводив час, знаючи про протест журналістів?

Що ж до підсумків акції, то, як повідомив виданню «Конфлікти і закони» голова НМПУ Юрій Луканов, представникам від медіа-громадськості відмовили у зустрічі з керівництвом генпрокуратури. «Ми наполягали саме на такій зустрічі, бо нові порушені кримінальні справи проти ЗМІ мають саме політичний характер і скасування їх залежить від керівництва, а не від рядових слідчих. Будемо сподіватися, що принаймні психологічний тиск ми зробили і до наших вимог дослухаються» — зазначив він.

 


Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-07-2012 9:47 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100